Urla Uzunkuyu Köy Yaşam Merkezi Yaz Etkinlikleri Başladı

Açılışını 20 Temmuz 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı Urla Uzunkuyu Köy Yaşam Merkezi ‘Yaz Etkinlikleri’ başladı.

Urla Uzunkuyu Köy Yaşam Merkezinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler tüm öğrencilere ve ailelere açık olacak. Ağustos ayı boyunca sürecek etkinlikler kapsamında bilimsel, kültürel, sanatsal faaliyetlerin yanı sıra ‘Bilim Saati’, ‘Okuma Saati’, müzik dinletileri, görsel sanat atölyeleri, halk oyunları eğitimleri, spor etkinlikleri ve sinema gösterimleri gerçekleştirilecek. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan etkinlikler öğrencilerin ve bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hayata geçiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Köy Yaşam Merkezleri’ projesi ile köy okullarının aktif olarak kullanılarak bölge halkının hizmetine sunulması planlanıyor. Bu kapsamda Urla Uzunkuyu Köy Yaşam Merkezinde öğrenci ve velilere yönelik pek çok etkinlik planlandı. Ağustos ayı boyunca sürecek etkinlikler kapsamında öğrencilere yönelik; ‘Masal Dünyası’, ‘Taekwonda Eğitimi ve Gösterisi’, ‘Spor Etkinlikleri’, ‘Görsel Sanatlar Eğitimi’, ‘Bahçede Okuma Saati’, ‘Bilim Saati’, ‘Boche Eğitimi ve Müsabakası’, ‘Badminton Eğitimi ve Müsabakası’, ‘Su Oyunları Eğlence Aktivitesi’, ‘Voleybol ve Masa Tenisi Müsabakası’, ‘Güreş Eğitimi ve Müsabakası’ gerçekleştirilecek. Velilere yönelik; ‘Tel Kırma El Sanatı Eğitimi’, ‘Ege Yöresi Halk Oyunları Eğitimi’ yapılacak. Öğrenci ve velilerin birlikte katılabileceği etkinlikler kapsamında ise ‘Ege Türküleri Dinletisi’, ‘Ege Yöresi Halk Oyunları Eğitimi’, ‘Açık Hava Sineması’, ‘Müzik Dinletisi’ yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.