Ünlülerden polise tepki videosu

“Amerika’da bir siyahsanız 23 farklı yoldan öldürülebilirsiniz.”

ABD’de son günlerde artan siyahlara yönelik polis şiddeti, ülke genelinde protestolara neden oluyor.

Louisiana’nın Baton Rouge kentinde 37 yaşındaki siyahi Alton Sterling’in polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından, Minnesota eyaletinde siyahi Amerikalı Philando Castile’in de polis tarafından silahla öldürülmesi, ırk ayrımı ve polis şiddeti tartışmalarının yeniden alevlenmesine neden oldu.

New york’ta binlerce kişi, bu durumu protesto etmek için yürüdü. Ünlü isimlerden de bu harekete destek geldi.

Beyonce, Bono, Rihanna, Pharrell , Alicia Keys, Lenny Kravitz, Pink, Maroon 5 başta olmak üzere birçok sanatçı, hazırladıkları özel videoyla “ırkçılığa hayır” dedi.

23 Ways You Could Be Killed If You Are Black in America” (Amerika’da Bir Siyahsanız 23 Farklı Yoldan Öldürülebilirsiniz) adıyla bir video hazırlayan ünlü isimler, hayatını kaybeden siyahi vatandaşları andı.

Videoda, her bir ünlü isim, öldürülen siyahi insanları ve öldürülme şekillerini anlatıyor.

Polisten kaçarken, sokakta yürürken, arabada çocuğuyla bir yerden bir yere giderken ve benzeri nedenlerle öldürülenler videoda anılıyor.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.