Ünlü manken Hande Aras, tiyatro sahnesinde de göz doldurdu!

Fareler ve İnsanlar oyunu, tiyatro sahnesinde. Başroldeki Ünlü manken Hande Aras, oyunculuğuyla herkesi şaşırttı. Gala sonunda performansıyla seyircileri etkileyen Hande Aras ayakta alkışlandı.

Yönetmenliğini Erdem Topuz’un yaptığı Başrollerinde Hande Aras’ın ve Işık Tolgay’ın rol aldığı Fareler ve İnsanlar’ın Galası önceki akşam Profilo Kültür Merkezinde Yapıldı.

Fareler ve İnsanlar dünya klasiğinin Tek Kadın Oyuncusu Hande Aras Oyun sonrasında bir dünya klasiğinde usta oyuncularla sahnede olmak her oyuncuya nasip olmaz dedi. Geçtiğimiz ay Dubai de Skydive yapan Ünlü oyuncu Hande Aras tiyatro sahnesinde olmak uçaktan atlamaktan daha heyecanlı ve adrenalin doluydu dedi.

‘Sahne çok kıymetli’ açıklamasını yapan Hande Aras “Podyum sahnesiyle tiyatro sahnesi kesinlikle kıyas kabul etmez. İkisinin verdiği duygular çok farklı,ama ben hep şunu söyleyebilirim tiyatro sahnesine çıktıktan sonra gerçek sahnenin tiyatro sahnesi olduğunu anladım.Podyumda ise kıyafetlerini taşıdığımız firmanın askısıyız sadece.”

blank
Hande Aras

Nobel edebiyat ödüllü John Steinbeck’in Büyük Bunalım yıllarını anlattığı Fareler ve İnsanlar, 1937 yılında yayımlandı. Eserde, Amerikanın yaşadığı sarsıntılar ve değişimler verilirken aynı zamanda insan ruhuna da bir ayna tutuluyor.

Fareler ve İnsanlar düşlerinin peşinde çaresizce çırpınan işçilerin, temas kurma ve sevme arzusuyla kıvranan insanların dramı anlatılıyor.

Yapıtta geçen Hande Aras’ın canlandırdığı karakter Curley’in genç ve aşırı çekici karısı ilkin başa bela, tehlike bulaştıran biri olarak ortaya çıksa da hikâye ilerledikçe onun da diğer işçilerden kalır yanı olmadığını yavaş yavaş anlamaya başlarız, her biri vahşi hayatın ya da doğanın birer parçasıdır sadece. Kentin sosyal çevresinin içinden alınıp yerleşik yerlerden uzakta bir çiftlikte kocası tarafından adeta tutsak edilmeye çalışılıyor. Tek suçu ise güzel ve çekici olmaktır, daha doğrusu arzuları fokur fokur fokurdayan onlarca erkeğin arasında yaşamak zorunda kalan bir kadın olmaktır.

George, daha akıllı ve kurnaz; Lennie ise zekâ geriliği bulunan, bir çocuk masumiyetiyle sevme edimini gerçekleştiren, daha doğrusu gerçekleştirmek niyetinde olsa da bunu her zaman beceremeyen bir karakterdir.

Tiyatro severlerin büyük beğenisini kazanan oyunda, özellikle Işık Tolgay’ın canlandırdığı otizmli karakter Lennie büyük alkış alarak seyirciyi derinden etkiledi… Curly’nin karısına hayat veren güzel oyuncu Hande Aras ve George karakterine hayat veren Erdem Topuz performanslarıyla büyük beğeni topladı. Oyun sonrası izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı.

Oyunun Kadrosu:

Yöneten: Erdem Topuz

Reji Asistanı: Ceren Türkaslan, İpek Ela Can

Dekor Tasarım: Nazmi Karabacak

Kostüm Tasarım: Onur Uğurlu

Işık Tasarım: Erdem Çınar

George Milton: Erdem Topuz

Lennie Small: Işık Tolgay

Candy: Cüneyt Vural

Slim: Ercan Ertan

Curley: Çağatay Varol

Curley’in karısı: Hande Aras

Crooks: Tuncay Tarhan

Carlson: Mehmet Tokat

Whit: Ensar Kaplan

Gelecek Program:

09.12.2019 Pazartesi / 20:30 Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi / İzmir

10.12.2019 Salı / 20:30 Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu / İzmir

14.12.2019 Cumartesi / 19:00 Torbalı Belediye Kültür Merkezi / İzmir

26.12.2019 Perşembe / 20:30 Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi

27.12.2019 Cuma / 20:30 Avlu Kongre ve Kültür Fatih Salonu Balıkesir

03.01.2020 Cuma / KOZZY Kozyatağı Kültür Merkezi

05.01.2020 Pazar / Profilo Kültür Merkezi

12.01.2020 Pazar / Bursa

13.01.2020 Pazartesi / Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi

18.01.2020 Cumartesi / Zonguldak Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi

16.02.2020 Pazar / Profilo Kültür Merkezi

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.