Ünlü isimler böbrek hastaları için 39. Vodofone İstanbul Maratonu’na katılıyor

Tük Böbrek Vakfı “Sen Adım At, Onlar Hayata Bağlansın” sloganı ile bu yıl ilk kez 12 Kasım’da yapılacak 39. Vodofone İstanbul Maratonu’na katılıyor…

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, vakıf destekçileri Wilma Elles, İpek Tanrıyar, Hasan Yalnızoğlu ve vakıf yararına koşacak olan gönüllü sporcular Belgrad Ormanı Neşet Suyu Koşu Parkuru’nda antrenmanlara başladı.

Sabahın erken saatlerinde antrenman için buluşan sağlık gönüllüleri, maratonda yer alarak, böbrek sağlığının korunması ve gönüllü Adım Adım oluşumunun yardımseverlik koşusu organizasyonları çerçevesinde oluşturulan, kronik böbrek hastalarının tedavisinde kullanılan hemodiyaliz cihazı bağışı projesini vurgulayacaklar.

Türk Böbrek Vakfı, maratonda sağlıklı yaşam için sporun önemine dikkat çekerken; Adım Adım oluşumunun organizasyonunda, Vakıf gönüllü koşucularının toplayacağı bağışlarla, kronik böbrek hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere, 5 adet hemodiyaliz cihazı alınmasını hedefliyor. Toplanan bağışlarla alınacak hemodiyaliz cihazları Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağışlanacak.

Türk Böbrek Vakfı, bu projesi ile böbrek hastalarının sesi olurken, hareketli ve sağlıklı yaşama da dikkat çekecek.

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk; “bu sene, aşırı şeker tüketimi ve çocuklarda obezite ile mücadele konularına ağırlık verdik. Her iki konuda da ülkemizde sıkıntılar var, böbrek hastalıklarının önemli tetikleyicilerinden olan bu konuların üzerine gidiyoruz, amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı nesiller olarak büyümelerini sağlamak” dedi. Bunun için gönüllü koşucularımızın fazla olması çok sevindirici, özellikle Wilma, Hasan ve İpek, setlerinden işlerinden programlarından zaman yaratarak antremanları aksatmıyorlar. Wilma’yı sabah antrenmanda arı sokmasına rağmen ara vermedi. Hasan keza Şehir dışındaki okul eğitimlerimize bizzat gelerek, çocuklara sporun önemini anlatıyor. Onlar topluma karşı olan sorumluluklarını fazlasıyla yerine getiriyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

blank

Açıklamalarına devam eden Timur Erk, “Böbrek sağlığının koruması için sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve spor çok önemlidir, bugün vakfımızın bu projesi ile sporun önemini vurguluyoruz, bu güzel doğal spor alanında “Belgrat Ormanı Neşet Suyu Koşu Parkurunda” spor yapmayı ayrıcalık olarak görüyorum.

Ayrıca, gönüllü kişilerce yürütülen spor aktivitelerinin, kamu yararına dönüşmesine vesilen olan tüm ‘Adım Adım’ oluşumunun gönüllülerini yürekten tebrik ediyorum. ‘Adım Adım’ organizasyonlarında, desteklenen STK’lar arasında katılacağımız İstanbul Maratonunda, vakfımızın projesi kronik böbrek yetmezliği hastalarının yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli olan hemodiyaliz cihazı bağışıdır. Bu projemizde vakfımız adına koşuya katılacak ve bağış talep edecek değerli gönüllülerimizin desteklenmesini rica ediyorum..

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.