Ünlü Fransız modacı Pierre Cardin hayatını kaybetti

Ünlü Fransız modacı Pierre Cardin, 98 yaşında hayatını kaybetti. Cardin’in yakınları AFP haber ajansına yaptıkları açıklamada ölüm haberini doğruladı.

Pierre Cardin ailesi, Fransız moda tasarımcısının Paris’in batısında Neuilly’de bir hastanede öldüğünü duyurdu.

PİERRE CARDİN KİMDİR?

2 Temmuz 1922’de doğan İtalyan asıllı Fransız modacı Pierre Cardin’in giyim ve mimariye olan ilgisi çocuk yaşlarda başladı. 1936’da bir terzinin yanında dikiş öğrenmeye başlayan Pierre Cardin, II. Dünya Savaşı’nda gönüllü olarak Kızılhaç’ta çalıştı.

blank

Ailesinin 1945’te Paris’e taşınmasının ardından, dönemin ünlü modacıları Christian Bernard, Jeanne Paquin ve Elsa Schiaparelli ile çalışma fırsatı bulan Pierre Cardin, 1947- 1950 yıllarında Christian Dior’un yanında mesleğini geliştirdi. 1950’de başlayan haute couture akımını, kendi adına açtığı Maison De Couture mağazasında geliştiren Pierre Cardin, 1957 yılında erkek giyimine yönelik ilk satış yeri ‘Eve’yi (Havva) açtı.

1959’da Japonya seyahatinin arkasından ilk hazır giyim koleksiyonunu ortaya çıkaran Pierre Cardin, 1963 yılında dar, vücudu saran giysi türü taytın dünyaya yaygınlaşmasına öne ayak oldu. 1971 yılında Paris’te ‘Espace Cardin’ mağazasını hizmete sokan Pierre Cardin, heykeltıraşlar, Beatles grubu, oyuncular gibi birçok sanatçı topluluğuna, özgün tasarımlar yaptı.

1980’de New York’ta ‘Metropolitan Saat Müzesi’nde Retrospestive sergisini açan Pierre Cardin, 30 senelik çalışmalarını burada sergiledi. İngiltere’den Sovyetler Birliği’ne, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Macaristan’a kadar dünyanın birçok yerine ismi ve çalışmaları yayılan Pierre Cardin, yalnızca giyimle sınırlı kalmayarak, parfüm, mücevher, kırtasiye, restoran zinciri gibi alanlarda da moda çalışmalarına devam etti.

Sosyal içerikli çalışmalarını ön planda tutan Pierre Cardin, Çernobil kazası, Vietnam Savaşı, gibi önemli olaylara dikkat çekmeyi başararak kamuoyunun ilgisini topladı. Maxim Restoranlarının ardından Maxim Oteller zincirine el atan Pierre Cardin, moda dünyasının öncüsü haline geldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.