Üniversite adayları EÜ Tanıtım Günlerine yoğun ilgi gösterdi

Ege Üniversitesi (EÜ), bu yıl 24’üncüsünü düzenlediği “Tanıtım Günleri” etkinliğinde Türkiye’nin dört bir yanındaki 150 liseden 11 binin üzerinde üniversite adayını kampüsünde ağırladı. Salgın döneminden sonra ilk defa yüz yüze düzenlenen tanıtım günleri etkinliği, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

EÜ Büyük Spor Salonu önünde kurulan stantlarda öğrenciler, Ege Üniversitesindeki akademik birimler hakkında merak ettikleri soruların cevaplarını aldılar. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin dört bir yanındaki 150 lise ve 11 binin üzerinde lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz son yılların en büyük ‘Ege Üniversitesi Tanıtım Günleri’nde, üniversite adayı öğrencilerimizin büyük ilgisi vardı. Tüm aday öğrencilerimize başarılar diliyor, kalite tescilli bir lisans eğitimi için üniversitemize davet ediyorum” dedi.

Etkinlikte; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Gürgün, Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Hakan Atılgan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Aysel Ildızlı, Öğrenci Konseyi Başkanı Kadir Gülhan ve Egeli akademisyenler üniversite adayları ile buluşarak sorularını yanıtladılar.

Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kadir Gülhan, üniversite adayı öğrencilere yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Gülhan, “Üniversitemizi, şehrimizden ve il dışından gelen öğrencilere en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Burada Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan etkinliklerle okulumuzun imkânlarını katılımcılara anlatıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde bulunan birimlerden katılım sağlayan öğretim üyelerimiz de kendi birimlerini ziyaretçilere tanıtıyorlar. Aday öğrencilere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

“Ege Üniversitesinin kampüsü oldukça cezbedici”

Tanıtım Günlerine Eskişehir Gelişim Okullarından katılan lise öğrencisi Süleyman Yavuz Çöklü, “Ege Üniversitesi Kampüsünde oldukça gelişmiş sosyal imkânlar mevcut. Ege Üniversitesinin kampüsü, ülkemizdeki birçok üniversiteye kıyasla büyük ve oldukça cezbedici. Ayrıca fakültelerin fazla oluşu da meslek seçimleri açısından bize çeşitli fırsatlar sunmakta” diye konuştu.

İzmir Balçova Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Ali ise “Ege Üniversitesinin, İzmir’in köklü üniversitelerinden birisi olması, tanıtım günlerine katılmamın en büyük sebebi. Bu organizasyonu çok beğendim. Mühendislik standını gezdim ve ilgimi çekti. Önümüzdeki yıl burada öğrenci olmak istiyorum” dedi.

Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan 19 fakülte, 9 enstitü, 3 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulu tarafından kurulan tanıtım stantlarında aday öğrenciler, görevlilerden bilgi aldı. Etkinlik kapsamında görevli üniversite öğrencileri, üniversite adaylarına kampüsü gezdirdi. Ziyarete gelen lise öğrencileri ayrıca Ege Üniversitesi Sosyal Danslar Topluluğu’nun gösterileri eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı. Tanıtım günlerine katılamayan öğrenciler çevrimiçi olarak EÜ internet adresinden merak ettiği sorulara yanıt buldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.