UniCredit Rusya’dan çekilmeyi planlıyor

Roma merkezli çok uluslu banka UniCredit, Rusya-Ukrayna savaşı yaptırımları kapsamında Rusya’dan çekilmeyi planlıyor.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Rusya’ya yaptırım uygulamayan Türkiye, Hindistan ya da Çin gibi ülkeler UniCredit’in satışıyla ilgilenebilr. Yaptırımlar sonrasında UniCredit’in Rusya’daki varlıklarının değerindeki düşüş yatırımcılar için bu anlaşmayı cazip hale getirebilir.

Rusya’nın en büyük 14’üncü kredi kurumu olan UniCredit, Avrupalı bankalar arasında Rusya riskine en fazla maruz kalan bankalardan biri.

Rus iş insanı Vladimir Potanin daha önce Fransız bankası Societe General’in Rus iştiraki Rosbank’ı satın almıştı. Potanin Rus devletine ait Interfax ajansına UniCredit’in Rus iştirakini satın alma teklifini reddettiğini söylemişti.

Banka, Rusya’dan çıkış dahil tüm seçenekleri değerlendirdiğini kabul etse de buradaki faaliyetlerini durdurmanın, müşterileri ve yatırımcılarına karşı sorumluluklarını düşünerek zaman alacağını da belirtiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.