Uluslararası 45. Grup Psikoterapileri Kongresi Başladı

Ankara Psikodrama Derneği’nin organizasyonunu üstlendiği ve Bergama Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 45.’ncisi düzenlenen Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi çevrimiçi olarak başladı.

Psikoterapinin tarihte ilk uygulandığı yer olan Asklepion Sağlık Yurdu’nun geçmişten gelen önemine dikkat çekmek üzere her yıl farklı bir tema ile düzenlenen kongrenin bu yılki teması; “Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik” olarak belirlendi.

27-28-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak olan kongrenin çevrimiçi olarak gerçekleştirilen açılış törenine Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Düzenleme Kurulu Adına Kongre Başkanı Bircan Kırlangıç Şimşek ve bilim insanları katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kongre Başkanı Bircan Kırlangıç Şimşek, 2020’de “Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik” temasıyla gerçekleştirmek üzere hazırlıkları yapılan kongrenin tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Pandemisi nedeniyle iki kez ertelendiğine, aynı tema ile bu yıl yapıldığına dikkat çekti. Koronavirüs’ün her birey için farklı öyküler oluşmasına neden olduğuna konuşmasında değinen Bircan Kırlangıç Şimşek, “Kuşkusuz bireysel farklılıklar olsa da bu süreç, insanlık olarak ortak öykümüzü de oluşturdu. Ülkemizin önemli değerlerinden olan kongremizi bu yıl online yapmak zorunda kalarak ortak öykümüze dayanabilme ve sürdürebilme değerini eklediğimizi umuyoruz. Kongremizi online yapmanın ayrıca çok önemli katkıları da oldu. Şöyle ki; coğrafi olarak ülkemizden çok uzaklarda yaşayan, alanında yetkin pek çok davetlimiz ile ilk kez karşılaşma, tanışma ve çalışma olanağı bulmuş olacağız” dedi.

BAŞKAN KOŞTU VE İLÇE KAYMAKAMI KAŞIKÇI, BERGAMA VE ASKLEPİON’UN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Online olarak gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı 45 yıldır Grup Psikoterapileri Kongresi’ne ev sahipliği yapan kadim şehir Bergama ve Asklepion Sağlık Yurdu’nun antik dönemde tıp alanındaki gelişmeler ve buluşlara öncülük ettiğine dikkat çektiler. Belediye Başkanı Koştu ve İlçe Kaymakamı Kaşıkçı, kongrenin Bergama ve bilim dünyası için hayırlı olması temennisinde bulundular.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.