Üç fidan için Mudanya’dan denize karanfil

6 Mayıs’ta idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, 50. ölüm yıldönümünde Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP Mudanya İlçe Başkanlığı tarafından denize atılan karanfillerle anıldı.

BURSA (İGFA) – Türkiye’de 1965 yılı sonrasında gençlik hareketinin önemli aktörlerinden olan 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 50. ölüm yıldönümünde Mudanya’da CHP’liler tarafından anıldı.

Mütareke Müze Evi yanındaki sahilde CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın’ın başkanlığında bir araya gelen bir grup partiliye Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Mudanya Belediye Meclis üyeleri Servet Usta ve Ali Polat da eşlik etti. Gencecik yaşta bağımsız bir ülkenin hayaliyle darağacına yürüyen üç fidanı sevgi ve özlemle andıklarını belirten Başkan Aydın, saygı duruşu sonrasında ellerindeki karanfilleri denize bıraktı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.