Twitter’in kurucusu Jack Dorsey, Twitter’dan kovuluyor mu?

Amerika’nın en büyük hedge fonlarından Elliott Management Corp.’un Twitter’in çoğunluğunu ele geçirdiği ve Jack Dorsey’i kovacağı belirtiliyor

Trump’a yakınlığıyla bilinen Paul Singer’in kurucusu olduğu ve başkanlığını yaptığı Elliot Management’in Twitter’in çoğunluğunu ele geçirdiği belirtiliyor. Fakat ne kadar oranda hissesini ele geçirdiği ise hala belirlenemedi. Elliot Management’in ilk yapacağı iş ise Twitter’in kurucusu Jack Dorsey’i görevden uzaklaştırmak.

Elliot Management’ın, Twitter’ın kurucusunun yerine dört aday gösterdiği ve bu adayların bir oylama ile seçileceği belirtildi. Henüz bu oylamanın ne zaman yapılacağı bilinmezken, adayların kim olduğuna dair de bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Elliot Management’ın Jack Dorsey’nin performansından rahatsız olduğu ve farklı girişimler içerisinde olan Dorsey’nin Twitter’a yeteri kadar zaman ayırmadığı için böyle bir adım atıldığı öne sürüldü. Jack Dorsey, Kasım ayında attığı bir tweette “Bu yıl 3 ya da 6 ay boyunca Afrikada yaşamayı planlıyorum” açıklamasını yapmıştı. Bu duyuru şirketin performansından memnun olmayan hissedarları öfkelendirmişti.

TRUMP’A YAKIN

Elliot Management’in kurucusu Paul Singer, Trump’a yakınlığıyla bilinen bir yatırımcı. Bu dev satın almanın zamanlaması ise oldukça ilginç. Zira Jack Dorsey attığı bir adımla Twitter’da siyasi reklamları yasaklamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.