Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, gündeme bomba gibi düşen Twitter Dosyaları’na yanıt verdi

Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, gündeme bomba gibi düşen Twitter Dosyaları’na yanıt verdi. Şirketin başındayken büyük hatalar yaptığını kabul ederken, internetin hükümet ve şirketlerin kontrolüne bırakılmasına karşı uyarıda bulundu.

Ünlü girişimci Jack Dorsey, yazdığı bir makalede, sızan şirket belgelerine değinerek, Twitter’daki görev süresinin sonuna doğru ilkelerini yerine getirmediğini ve “aktivist” yatırımcıların ardından sosyal medya platformu için kendi vizyonundan “tamamen vazgeçtiğini” kabul etti.

‘DONALD TRUMP’I ASKIYA ALMAK…’
Dorsey, yeni yatırımcıların platformu nasıl etkilemiş olabileceklerine dair ayrıntılı bilgi vermese de, Twitter’ın kamusal diyaloğu kontrol etmeye odaklanmasının nihayetinde en büyük hatalarından biri olduğunu söyledi. 2021 yılının başında, ABD’deki Kongre baskınının ardından Başkan Donald Trump’ı kalıcı olarak askıya alma kararına atıfta bulunarak, bunun “o zamanlar halka açık şirketler için doğru, ancak internet ve toplum için yanlış bir şey” olduğunu belirtti.

Eski CEO, “Yaptığım en büyük hata, Twitter’ı kullanan kişilerin uygulamayı kendileri için kolayca yönetebilecekleri araçlar oluşturmak yerine, halka açık görüşleri yönetmemiz için araçlar geliştirmeye yatırım yapmaya devam etmekti. Bu, şirkete çok fazla güç yükledi ve bizi dış baskılara açtı. Şirketlerin genel manada çok fazla güçlendiğini düşünüyorum ve Trump’ın hesabını askıya almamızla bu benim için tamamen netleşti” diye ekledi.

‘SOSYAL MEDYA İKTİDARLARA KARŞI DİRENÇLİ OLMALI’
Makalenin devamında, sosyal medya platformlarının “şirket ve hükümet kontrolüne dirençli” kalması gerektiğini belirtirken, Twitter’ın onun gözetiminde bunu başaramadığını öne sürdü.

BELGELERİN SIZDIRILMASINDAN ‘MEMNUN’
Geçtiğimiz yılın kasım ayında görevinden ayrılan eski CEO, Twitter’ın yeni sahibi milyarder Elon Musk’ın getirdiği “yeniden sıfırlamayı” memnuniyetle karşıladığını belirterek sitenin “rahatsız edici derecede şeffaf” hale gelmesini umduğunu dile getirdi. Ancak, Twitter Dosyaları’nın sitenin yeni yönetimi tarafından gazetecilere sızdırılması yerine “Wikileaks tarzı” veya tam olarak yayınlanması gerektiğini savundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.