Twitter’ı yavaşlatma kararı!

Rusya’da yasadışı olan birtakım içeriklerin kaldırılması uyarısında bulunan medya denetim kurulu Roskomnadzor, talebin yerine getirmemesi üzerine Twitter’ı yavaşlatma kararı aldı.

Rusya, yasadışı olan birtakım içeriklerin kaldırılması için Twitter’a talepte bulunmuş, platform sistematik biçimde talebi göz ardı etmişti. Hükümet yetkilileri bunun üzerine, vatandaşlarını korumak adına Twitter’ın bugünden itibaren yavaşlatılacağını belirtti.

Kaldırılması talep edilen içeriklerin intihar çağrıları, çocuk pornosu ve narkotik kullanımına dair paylaşımlar olduğu açıklandı.

TWITTER’A SERT UYARI

Rus yetkililer, birçok defa talep edilmesine karşın Twitter’ın söz konusu içerikleri 2017’den beri kaldırmadığına vurgu yaptı.

Rus medya kurulu Roskomnadzor açıklamasında, Rusya yasalarını göz ardı etmeyi sürdürmesi halinde Twitter’ın ülkede kullanımının yasaklanabileceğinin uyarısını yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.