Twitter’dan şok operasyon

Teknoloji literatürüne ‘mikroblog’ kavramını getiren sosyal medya devi Twitter’ın, gelirlerin istenilenden düşük olması ve maliyetlerin artması nedeniyle tasarruf yoluna gitmeye hazırlandığı bildirildi.

Şirketin kurucusu Jack Dorsey’in yönetimi tekrar ele almasıyla şirkette ciddi tasarruf önlemleri içeren operasyon başladı.

35 farklı ülkede 4.100 çalışanıyla faaliyet gösteren ABD merkezli Twitter’daki işten çıkarma operasyonunun neredeyse şirketin yarısını kapsayacağı belirtildi.

Konuya yakın bir kaynak şirketin tasarruf adımlarının zamana yayılacağını belirtti. 38 yaşındaki Jack Dorsey, şirketin tekrar büyüme patikasına girmesi için İcra Kurulu Başkanı (CEO) CEO’su Dick Castollo ile yolları ayırmış ve iş başına geçmişti.
Şirketin son dönemde karşı karşıya olduğu en büyük sorunların başında yeni kullanıcı ve gelir yaratma geliyor.

Twitter’ın son yayımlanan raporunda harcama kaleminin toplamda 633 milyon dolara ulaşarak yüzde 37’lik ciddi bir artışa işaret etmesi de uzmanların işaret ettiği bir diğer sorun oldu.

Twitter’ın Instagram, Snapchat ve WhatsApp gibi en büyük rakiplerinin hızlı büyümesi mikro blog sitesinin geleceği için endişeleri de berabwerinde getirdi.

Değeri yaklaşık 20 milyar dolar olan dev şirketin reklam pazarındaki payının azalmasıyla yatırımcıların tedirginliği artarken, şirketin dahi kurucusu Jack Dorsey’nin tekrar kaptan koltuğuna geçmesiyle Twitter hisseleri yükselişe geçti.
Gartner analisti Brian Blau, atılacak olan adımların ve yeni CEO’nun Twitter’ın geçmişteki günlerine geri dönüş için olumlu mesajları da beraberinde getirdiğine inanıyor.

ÇALIŞANLARA MESAJ

Jack Dorsey, işin başına ‘yeniden’ geçmesinin ardından basına yaptığı açıklamada artık çalışanların daha hızlı öğrenen ve daha hızlı hareket eden bir ekip olacağını söylemişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.