Twitter’da TT oldu! İktidara ‘IBAN’ tepkisi!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, ülkenin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına ilişkin hesap açılacağını söylemesi tepkilere neden oldu. Twitter’da açılan #iban etiketi kısa sürede Türkiye gündemine girdi.

Türkiye’de son üç günde 22 ilde çıkan 71 orman yangınını kontrol altına alma ve söndürme çalışmaları sürerken, Antalya Manavgat’ta yangın bölgesine giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun orman yangınlarına ilişkin “hesap açılacağını” söylemesi tepkiyle karşılandı.

Bakan Çavuşoğlu’nun, Antalya Valiliği tarafından hesap açılacağını söyleyerek, “Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar” şeklindeki sözleri sonrasında Twitter üzerinden iban etiketi açılarak, tepkiler dile getirildi.

TWTTER’DA GÜNDEM OLDU

Çavuşoğlu’nun sözleri üzerine, Twitter’da açılan #iban etiketi kısa sürede TT’de iki numaraya yükseldi.

Paylaşımlarda ağırlıklı olarak devletin vatandaşlardan para istemesi eleştiriliyor. Muhalafet partileri de “iktidar yine iban veriyor” eleştirisini yaptı.

Çavuşoğlu’nun açıklamaları öncesinde de, Kızılay, “Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza acil insani destek veriyor, umutları yeşertmek için seferberlik başlatıyoruz. Siz de el uzatın, ateşi birlikte söndürelim. YANGIN yaz 2868’e gönder 10 TL ile destek ver” şeklinde sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış ve destek istemişti.

İktidar, daha önce de birçok kez vatandaşlara yardım çağrısı yapmış ve IBAN numarası paylaşmıştı. Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli dayanışma kampanyasının başlatıldığını duyurmuştu.

Nisan 2020’de Bakanlar toplantısının ardından konuşan Erdoğan, şunları kaydetmişti:

“Milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. ‘Biz Bize yeteriz Türkiyem’ diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum.”

Geçen yıl Elazığ, Malatya ve İzmir’de yaşanan depremlerin ardından da yine vatandaşlardan yardım istenmiş, valilik aracılığıyla IBAN numarası verilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.