Twitter’da bu yıl en çok neler konuşuldu?

Türkiye’de Twitter’in gündeminde 2020’de salgın ve depremler ön plana çıkarken, Kore popu da dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok üstüne konuşulanlar arasında yer aldı.

2020, COVID-19 salgını, pandemi, evde kalma dönemi ve maskeli+mesafeli yaşama geçmeyle tüm dünya için sıra dışı bir yıl oldu. Bu zor yılı geride bırakırken dünyada milyonlarca insanı bir araya getiren Twitter, 2020’de Türkiye de gündeminin nabzını tutmayı başardı. Twitter, Türkiye’de hem yine en önemli haber alma kaynaklarından biri oldu hem de bir araya gelme, fikir alışverişi yapma ve dayanışma çağrılarını gerçekleştirme ortamı olarak öne çıktı.

Twitter, Türkiye’de 2020 yılının en çok konuşulan isimleri, hashtag’leri ve Tweet’lerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Türkiye’de Twitter’ın 2020 sohbetlerinde en çok adı geçen isim Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca oldu. Sağlık bakanı 4 milyonun üstünde yeni takipçiyle takipçi sayısı en çok artan kişi de oldu. Sağlık Bakanı’nın 16 Mart’ta attığı ve Taner Ölmez’in oynadığı kamu spotunu içeren tweeti de en çok Retweet edilen Tweet oldu.

Eğitim Bakanı da Ziya Selçuk, özellikle okulların pandemide kapanma ve açılma dönemlerinin de etkisiyle çok konuşulan isimlerden oldu. ABD’de seçimleri kaybeden Donald Trump da Türkiye’de de en çok konuşulan isimler arasındaydı.

Kore popu Twitter’in da yıldızlarından biri

Listede üçüncü sırada ise sürpriz bir isim var. Türkiye’de de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Güney Koreli pop müzik grubu BTS. Ayrıca listede ilk 15 arasında Kore popunun popüler isimleri olan BTS’nin üyeleri ve EXO’nun da olması dikkat çekti.

Depremlerde hashtaglerle hem bilgi alındı hem dayanışma gerçekleştirildi

Türkiye, 2020’de can kayıplarımızla da üzüldüğümüz deprem felaketlerini yaşadı. Türkiye’de en çok kullanılan hashtag’lere baktığımızda ikinci sırada depremlerin yer aldığını görüyoruz. Özellikle İzmir’de gerçekleşen büyük deprem döneminde, hem deprem hem İzmir hashtagleriyle hem son durumlar hakkında bilgi alındı, hem de dayanışma ağları örüldü.

Bu listede birinci sırada #survivor2020 hashtag’i yer alırken, pandemiyle ilgili özellikle #evdekal hashtag’i de çok sık kullanıldı.

Haluk Levent geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Twitter’in gündemini belirleyen isimlerden oldu. AHBAP topluluğu ile birlikte önemli yardım ve dayanışma çalışmaları gerçekleştiren Haluk Levent, bu yıl Twitter’da 1 milyonun üstünde takipçi sayısı artan isimlerden biri oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.