Twitter, uzun süredir testlerine devam ettiği gece modu özelliğini aktif etti

Son dönemde kullanıcı deneyimini artırmaya yönelik hamleler gerçekleştiren Twitter, geçtiğimiz aylarda mobil tasarımını baştan aşağıya yenilemişti. Bugün ise uzun süredir testlerine devam edilen Gece Modu özelliği tüm kullanıcılar için aktif hale getirildi.

Gece telefon kullanımı sırasında özellikle ekran parlaklığının yüksek seviyede olduğu durumlarda, gözler ciddi anlamda yorulabiliyor ve bu nedenle başta göz yanması olmak üzere bir çok sorun ortaya çıkıyor.

Göz yorulmasını en aza indirgemek için kullanılan gece modunda, beyaz renkler en düşük seviyeye indirilerek, uygulamalarda genel anlamda siyah renkler hakim oluyor.

Bu özelliği kullanıcılarına sunan Twitter’da gece modu özelliğini aktif ettiğinizde karanlık bir temaya bürünüyor. Twitter uygulamasında iken gece modunu kullanmak istediğinizde, ekranda elinizi kaydırarak açtığınız menüden gece modu özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Twitter, gece moduna geçiş için gerekli seçeneği bu bölüme koyarak, kullanıcılar için oldukça kolay bir hale getirmiş. Şu an için sadece Twitter’ın Android kullanıcılarına sunduğu bu yeniliğin, iOS kullanıcıları ile ne zaman buluşacağı bilinmiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.