Twitter kurulduğundan bu yana ilk kez kara geçti

12 yaşındaki Twitter kurulduğundan bu yana ilk kez kara geçtiğini açıkladı.

Twitter Ekim ayında yaptığı açıklamayla dördüncü çeyrekte kâra geçeceğine söz vermişti. O günden bugüne şirket, CEO Jack Dorsey’den daha önemli rolde görülen Anthony Noto‘yu kaybetti ve ABD’de partilerin birçok kez hedefi oldu. Ancak tüm bunlara rağmen Twitter dördüncü çeyrekte 91 milyon Dolarlık kârı olduğunu açıkladı.

2017’de ilk kez kâr açıklayan 12 yıllık şirketin geleceği için bu iyi bir haber olsa da, güzel havayı bozacak olumsuzluklar hala var. İkinci çeyrekte şirket bir milyon kullanıcı kaybettiğini açıklamıştı ancak daha sonra hesaplamanın yanlış olduğunu fark etmişti ve gerçek rakamın çok daha yüksek olduğunu belirtmişti. Üç ay sonraki veriler 330 milyona çıkan aylık aktif kullanıcı sayısı ile olumsuz giden durumu bir miktar düzeltti. Dördüncü çeyrekte ABD’deki kullanıcı sayısında tekrar düşüş yaşanmış olsa da uluslararası düzeydeki artış aylık aktif kullanıcı sayısının 330 milyonda kalmasını sağladı. Bu geçen yılın bir önceki çeyreğine göre 12 milyonluk artış demek olsa da, ardı ardına 3 çeyrekte artış göstermeyen kullanıcı sayısı Twitter yönetimi için iyi bir istatistik değil.

Twitter düşüşü iki şeye bağlıyor: İlki Safari uygulama entegrasyonundaki değişiklik, ikincisi ise ‘bilgi kalite çabaları’ olarak adlandırılan proje. Bu proje, kötü amaçlı aktiviteler için tasarlanmış otomatik hesapları temizlemeyi amaçlıyor. CEO Jack Dorsey, şirketin bu otomatik hesaplara ve başka türlü ‘düşük kaliteli kullanımlara’ son vermek için çabaladıklarını belirtti.

280 karakter ve seri tweet özelliği işe yaramış görünüyor

Şirket için olumlu görünen bir şey varsa o da normalde gizli olan günlük aktif kullanıcı sayısındaki yıllık yüzde 12 artış. Bu, Twitter’ı kullananların daha fazla kullandıklarına işaret ediyor. Görünen o ki 280 karakter sınırına geçiş istenen etkiyi yaratmış. Ayrıca Twitter yeni çıkardığı seri tweet özelliğinin birçok kullanıcıyı sevindirdiğini düşünüyor. Twitter ayrıca uluslararası düzeyde gelir artışı görürken ABD’de düşüş yaşadı. Amerika’da 68 milyon kullanıcıya sahip olan şirketin yıllık düzeyde reklam gelirleri yüzde 8 düşerek 406 milyon Dolara geriledi. Yurtdışında ise 262 milyon kullanıcıya hizmet veren Twitter’ın reklam gelirleri yüzde 17 artarak 326 milyon Dolara çıktı.

2017’nin son çeyreğinde kâr açıklamak Twitter’ın tüm yılını kurtaramadı. Yıllık gelirler geçen yıla göre yüzde 3 düşüş gösterdi. Net zarar ise 108 milyon Dolar oldu. Bir önceki yılın 457 milyon Dolarlık net zararına kıyasla iyi olsa da, bu durum şirketin geleceğinin hala belirsiz olduğunu gösteriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.