Twitter döviz piyasasında kazandırıyor

Twitter`ı takip etmenin `döviz piyasasında kazanmak için avantajlı olduğunu` açıklandı.

ABD’nin Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu’ndan Vahid Gholampour ve Eric van Wincoop adındaki iki araştırmacı, ‘Euro-dolar tweetlerinden ne öğrenebiliriz?’ isimli araştırmalarında 633 gün boyunca döviz piyasası ile ilgili atılan tweetleri takip etti.

Araştırma, finans piyasalarıyla ilgili olarak tweet atan ve 500’den fazla takipçisi olan hesapları izlemenin avantajlı olduğunu ortaya koyuyor. Twitter’ı takip etmenin “daha düşük faizli (maliyetli) para biriminden borçlanarak, alınan krediyi daha yüksek faizli (getirili) para birimine yatırım yaparak değerlendirmek” anlamına “carry trade” stratejisinden daha çok getiri sağladığı belirtiliyor.

(Carry trade: Daha düşük faizli (maliyetli) para biriminden borçlanarak, alınan krediyi daha yüksek faizli (getirili) para birimine yatırım yaparak değerlendirmek. Kaynak: TCMB)

Araştırma, 1990 yılında Nobel Ödülü’nü kazanan ekonomist William F. Sharpe’ın geliştirdiği ve riske bağlı olarak edinilen getiriyi hesaplayan ‘Sharpe oranı’ üzerinden sonuçları ortaya koyuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.