“Turna Misali” 41. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini yapacak

Yönetmenliğini İffet Eren Danışman Boz’un, yapımcılığını İEDB Film adına Eyüp Boz’un üstlendiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli Turna Misali İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 41. İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışma bölümünde yarışacak.

Dünya prömiyerini 34. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren Turna Misali 2019 yılında Trt 12 Punto Senaryo Günleri’nde TRT ön alım ödülü kazanmıştı.

Anadolu’da bin yıldır konar göçer kültürünü devam ettiren Sarıkeçili yörüklerinin yaşamını konu alan “Turna Misali” 41. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini yapacak.

Başrollerini Sennur Nogaylar, Necmettin Çobanoğlu, Timur Ölkebaş ve Zeynep Elçin’in paylaştığı Turna Misali filminin senaryosu Eyüp Boz ve İffet Eren Danışman Boz’a ait. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği Turna Misali filmi Silifke ilçesinde çekildi. Filmin kurgusunu Melik Saraçoğlu, müziğini Coşkun Karademir ve görüntü yönetmenliğini Eyüp Boz üstlendi.

blank
grass island and soil

TURNA MİSALİ

2021/Türkiye/98’

Renkli, Dcp, 2.39, 5.1 Sound Türkçe

Yapım

İEDB Film

Yönetmen

İffet Eren Danışman Boz

Yapımcı

Eyüp Boz, İffet Eren Danışman Boz

Senaryo

Eyüp Boz, İffet Eren Danışman Boz

Oyuncular

Sennur Nogaylar, Necmettin Çobanoğlu, Timur Ölkebaş, Zeynep Elçin

Sercan Can, Deniz Ceylan, Kasım Boran Aslan, Tankut Kılınç, Barbaros Engin

Görüntü Yönetmeni

Eyüp Boz

Kurgu

Melik Saracoğlu

Ses

Fatih Aydoğdu

Renk Düzenleme

Cem Taşkara

Ses Miksaj

Meriç Erseçgen

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.