Türkiye’nin “lokasyon bazlı ilk iş ve çalışan bulma platformu” İşin Olsun 5 yaşında!

Türkiye’nin mavi yaka iş ve çalışan bulma platformu İşin Olsun 5. yaşını kutluyor. Türkiye’nin en büyük istihdam platformu Kariyer tarafından 2017 yılında hayata geçirilen İşin Olsun uygulaması, 700 bine yakın işverenle 4 milyondan fazla iş arayan mavi yaka adayı buluşturarak 5 yılda 2 milyon kişinin iş bulmasına aracılık etti. Türkiye’de işsizliğin yarısından fazlasını mavi yaka çalışanların oluşturduğunu söyleyen Kariyer Genel Müdürü Fatih Uysal, mavi yaka işsizliğine çözüm bulma ve istihdama katkı sağlama misyonuyla 5 yıldır büyümeye ve yaygınlaşmaya devam ettiklerini belirtti.

Kariyer’in dijital teknolojileri kullanarak mavi yaka adaylarla işverenleri doğru zamanda doğru platformda bir araya getirme misyonuyla, 2017 yılında hayata geçirdiği İşin Olsun uygulaması 5. yaşını kutluyor. Mavi yakaya özel, ücretsiz ve Türkiye’de lokasyon bazlı iş ve çalışan arama özelliğine sahip ilk uygulama olan İşin Olsun, işverenlerin ve iş arayanların ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermek için tasarlandı. İşin Olsun sayesinde adaylar, evlerinin yakınındaki işleri kolayca listeleyerek hızlıca iş bulabilme imkânına sahip oluyor. Adaylar zamandan tasarruf ederek il, ilçe, mahalle hatta kapı numarasına kadar inerek iş arayabiliyor ve işverene direkt telefonla ulaşabiliyor. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ise sıfır maliyetle sadece 1 dakikada ilan yayınlayarak aradıkları doğru çalışanı kolaylıkla bulabiliyor.

Türkiye’nin 5 yıldızlı uygulaması İşin Olsun’un 5 yıl boyunca mavi yaka istihdamına ve toplam istihdama önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Kariyer Genel Müdürü Fatih Uysal, İşin Olsun’un yolculuğu ve bugünkü konumu hakkında bilgiler vererek istihdam piyasasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

5 yılda 2 milyon kişi işini İşin Olsun’la buldu

İşin Olsun’un 5 yılda geldiği noktayı rakamlarla açıklayan Fatih Uysal, “Bugüne dek 7,5 milyondan fazla kullanıcı İşin Olsun’u telefonuna indirdi. İş arayan 4 milyon mavi yaka kişinin üye olduğu İşin Olsun’da 3 milyona yakın iş ilanı yayınlandı. 700 bine varan işveren, çalışan ihtiyacını karşılamak için İşin Olsun’da ilan verdi. Türkiye’nin 81 ilinden yaklaşık 2 milyon kişi yeni işini İşin Olsun’un yardımıyla buldu. 5 yıldır yeni işe ihtiyaç duyan mavi yaka çalışanların iş arayışına, işverenlerin ise aradıkları adaylarla buluşmasına destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Uysal: Dijitalleşen dünyada geleneksel iş ve çalışan arama yöntemleri yetersiz

Türkiye’deki işsizliğin yarısından fazlasını mavi yaka bireylerin oluşturduğunu, işletmelerin 75’inden fazlasının mavi yaka personel çalıştırdığını söyleyen Uysal, şöyle devam etti: “TÜİK verilerine göre Türkiye’deki işsizliğin yüzde 65’ini mavi yaka oluşturuyordu. Bu veriler, bize işsizlik sorununu çözmek için mavi yaka istihdamında büyük bir adım atmak gerektiğini gösterdi. Kariyer’teki mavi yakanın iş arama alışkanlıklarını incelediğimizde 5 yıl önce tüm başvuruların sadece yüzde 10’unun mavi yaka başvurular olduğunu tespit ettik. Gittikçe dijitalleşen dünyanın aksine mavi yakanın, iş ve çalışan arama sürecinde geleneksel metotlarla iş arama eğiliminde olduğunu gördük. Cama asılan ilanlar, eş, dost tavsiyesi gibi geleneksel iş ve çalışan arama yöntemleri bu ihtiyacı karşılamada yetersiz kalıyordu. Biz de Türkiye’nin mavi yaka iş ve çalışan bulma problemine çözüm bulma ve istihdama katkı sağlama misyonuyla 2017 yılında yola çıktık. Mavi yakaya özel ve Türkiye’de lokasyon bazlı arama özelliğine sahip ilk uygulama olan İşin Olsun’u hayata geçirdik. İşsizlikle mücadelede istihdam yaratmak kadar, doğru adayla doğru işi hızlıca buluşturarak devamlılık sağlamanın da önemli olduğuna inanıyoruz. İşin Olsun Türkiye’nin lokasyon bazlı ilk ve en büyük ücretsiz iş ve çalışan bulma uygulaması olarak 5 yıldır büyümeye ve yaygınlaşmaya devam ediyor” dedi.

‘Tamamen Türk Mühendisleri tarafından geliştirildi’

İşin Olsun’un 4 milyona yakın aday ve 700 bine varan işveren üyesi ile Türkiye’de en çok iş ilanı verilen platformu olması ile diğer mavi yaka çözümlerinden farklılaştığını vurgulayan Uysal, “Mavi yakanın en önemli ihtiyaçları; ev-iş arasındaki mesafenin yakın olması, hem maddi kazanç hem zamandan tasarruf etme açısından fazla sayıda vasıta değiştirmemesi, hızlı ve kolay bir şekilde iş bulabilmesi. İşverenler açısından ihtiyaçlar ise; maliyetsiz ve uğraştırmayan bir çözümle hızlıca aradığı çalışanı bulabilmesi. İşin Olsun tüm bu ihtiyaçlara yanıt vermek üzere geliştirildi. Kariyer’in İnsan Kaynakları sektöründe tek, internet sektöründe ilk Ar-Ge Merkezindeki Türk mühendislerimiz İşin Olsun için güvenlik konusunda yeni nesil çözümler geliştirdi. Kendi geliştirdiğimiz akıllı ilan öneri sistemlerimizi yapay zeka tabanlı ilan kontrol mekanizmalarıyla birlikte uygulamaya entegre ettik. İşin Olsun, çok yüksek sayıda kullanıcıya aynı anda hizmet verebilme özelliğine sahip. Talep artışıyla orantılı hızlı kapasite artışı yapabilme gücümüz var” diye konuştu.

İşin Olsun, mavi yaka istihdamında fırsat eşitliğine ve imkânların yaygınlaşmasına katkı sağlayarak il ve bölgesel bazda kalkınmaya da yardımcı oluyor. 2 ilde 5 belediye ile iş birliği yapan İşin Olsun, daha fazla belediye ile iş birliği yaparak bölgesel istihdama olumlu katkılar sağlamaya devam etmeyi hedefliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.