Türkiye’nin İlk Lise Metaverse Eğitim Programı Bahçeşehir Koleji’nde Başlıyor

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, yeniçağın teknolojik gelişmelerini yakından takip ederek öğrencilerine aktarmaya devam ediyor. Bu çerçevede Türkiye’de lise düzeyindeki ilk Metaverse Eğitim Programı’nı hayata geçiren Bahçeşehir Koleji, programı Türkiye genelindeki tüm liselerinde uygulamaya alacak.

Dünya çapında gündem olan birçok teknoloji çalışmasını hayata geçiren Bahçeşehir Koleji, yapay zekâ ve robotik çalışmalarından sonra şimdi de Türkiye’nin ilk lise Metaverse Eğitim Programı’na başlıyor. Teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller yetiştiren, özellikle STEM ve kodlama eğitimi gibi geleceğin mesleklerine zemin hazırlayan eğitim modellerinde her zaman öncü kurum olan Bahçeşehir Koleji, lise seviyesinde başlattığı Metaverse eğitiminde temel kavramlar ve kuramlar, dijital dönüşüm, NFT teknolojisi, geleceğin meslekleri ve deneysel atölye çalışmalarına yer verecek.

Eğitim programı, Bahçeşehir Koleji’nin tüm kampüslerinde, 25 Nisan itibarıyla uygulanmaya başladı. Bahçeşehir Koleji öğrencilerini geleceğin mesleklerine ve disiplinlerine yetiştirirken bu çalışmasında alanında Web 3.0’ın tüm dikeylerinde verdiği eğitimler ve danışmanlıklarla kurum içi dönüşümü sağlayan STANDBY ME ile iş birliğiyle, yeni çağın teknolojisini geleceğin mimarları olan öğrencilerle birlikte tasarlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.