Türkiye’nin ilk jeoloji festivali İzmir’de başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Kültürpark’ta düzenlenen JEOFEST’22 başladı. İzmir, Türkiye’nin ilk jeoloji festivaline üç gün boyunca ev sahipliği yapacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen üç günlük Birinci Jeoloji Festivali başladı. Kültürpark’taki açılışa Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin Başkanı Koray Çetin Önalan, şube yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler, TMMOB’a bağlı odaların üyeleri, kooperatif temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.
“Jeoloji dersinin müfredat programlarında yer alması lazım”
Toplumda bilimsel farkındalık oluşturmak ve beş temel bilim dalından biri olan jeoloji biliminin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen JEOFEST’22’nin açılışında konuşan Başkan Önalan, festivalin Türkiye’de ilk kez yapılmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Önalan, “Jeoloji ne yazıktır ki seçmeli ders olan coğrafya kitaplarının arasına 2-3 sayfa sıkıştırılmış doğrulu tartışmalı bilgilerle anlatılamaz. Bu nedenle jeoloji dersinin müfredat programlarında yer alması kaçınılmazdır. Jeolojinin çok daha ciddi tanıtıma ihtiyacı vardır. Bu festivalin amacına ulaşması en büyük dileğimizdir. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere, bilim insanlarımıza, katkı veren kamu kurumu ve derneklere, firmalara, kişilere, gece gündüz demeden çalışan tüm arkadaşlarıma minnet borçluyuz. Bilimle, emekle, umutla ve inatla üretmeye, çalışmaya ve ülkemiz kaynaklarını tanıtıp korumaya devam ediyoruz” dedi.
Üç günlük festivalde neler var?
Deprem başta olmak üzere, doğa kaynaklı afetler nedeniyle can ve mal kayıplarının insanların kaderi olmadığını, yaşanılan coğrafyanın muhteşem zenginlikleri ile jeolojik miras envanteri niteliği taşıdığına vurgu yapılacak program kapsamında fotoğraflar, karikatürler, fosiller, mineraller, görsel sunumlar ve tematik söyleşiler aracılığıyla bilgilendirmede bulunulacak. Çocuklar için eğlenceli sunum ve etkinliklerin, gençler için müzik ve oryantiring yarışmalarının, yetişkinler için bilim insanları tarafından hazırlanmış sunumlar ve belgesellerin yer alacağı festival görsel şölen niteliği taşıyacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.