Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi olacak

DİYARBAKIR (İGFA) – Diyarbakır’ı Ortadoğu ve Orta Asya pazarına açacak olan “Diyarbakır Lojistik Merkezi”nde çalışmalar devam ediyor.

Kaba inşaat çalışmalarının devam ettiği alanda süren çalışmaları kontrol eden Genel Sekreter Çiftçi, teknik personelden bilgi aldı.

Merkezin kent ve bölge için önemine değinen Çiftçi, şunları kaydetti:

“Bittiğinde 5 bin kişiye istihdam kapısı olacak olan merkez, ilimizi de ulusalararası alanda önemli bir lojistik merkez haline getirecek. Lojistik Merkezi inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah 2023’ün ilk yarısında bir kısmı faaliyete girmiş olacak.”

Lojistik Merkezi

Lojistik Merkezin kurulması ile bölgenin en önemli ticaret yollarının kesişim noktalarında bulunan Diyarbakır’ın istihdamına da büyük oranda katkı sunması hedefleniyor.

Kente olduğu kadar bölgeye de katkı sağlayacak merkez, Diyarbakır’ın yüksek katma değer üreterek tarım ve dış ticaret kenti olmasına önemli bir lokomotif olacak.

Diyarbakır’ın vizyon projelerinden olan Lojistik Merkez, ithal ve ihraç edilen ürünler ile hammaddelerin taşınmasından, iç piyasaya yönlendirilecek her türlü malzemenin depolanmasına kadar çeşitli hizmetleri bir arada verecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.