Türkiye’de seslendirme oyunculuğu yapan sanatçılar 15 yıldır zam alamıyor

Türkiye’de seslendirme oyunculuğu yapan sanatçılar sektörde seslendirdikleri eserlerle ilgili dijital yayın platformlarındaki hak devirlerinin yeniden ücretlendirilmesi konusunda çözüm için bir araya geldi. Sanatçılar 15 yıldır zam alamadıklarını belirtiler.

Sanatçılar adına açıklama yapan ve aynı zamanda seslendirme sanatçısı da olan Şahsiyet dizisinin başarılı oyuncusu Doğu Aytun sektörün zor durumda olduğunu acilen çareler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Oyuncular Sendikasının bu çözümsüzlüğü çözeceklerine inandıklarını belirten seslendirme sanatçıları pazar günü bir araya gelerek sendikanın stüdyolarla, aracı şirketlerle ve doğrudan yayıncı kuruluşlarla görüşme yetkisi verdiklerini belirtiler.

Sanatçılar yaptıkları basın açıklamasında;

Bir süredir seslendirme sanatçıları ile seslendirme stüdyoları arasında bir uyuşmazlık ve buna bağlı olarak çözümsüzlük mevcuttur.

Bu çözümsüzlük ve buna bağlı olarak ortaya çıkacak diğer uyumazlıklar ile ilgili olarak oyuncular sendikasının bizim adımıza stüdyolarla, aracı şirketlerle ve doğrudan yayıncı kuruluşlarla bir çözüm bulunması için görüşme yapması gerektiğini düşünüyor ve bu konuda sendikaya yetki verdiğimizi belirtiyoruz. Oyuncular Sendikası’nın bu görüşmeler neticesinde çizeceği yol haritasına uyacağımızı da beyan ediyoruz.

Stüdyoları, aracı şirketleri ve doğrudan yayıncı kuruluşları bu uyuşmazlığın çözülmesi ve bu uyuşmazlığın çözülmesi ve uyuşmazlık yaşanan bu iş yerlerindeki iş barışının bir an önce tesis edilmesi için bizim adımıza Oyuncular Sendikası ile görüşme yapmaya çağırıyoruz.

Seslendirme sanatçıları #sesimizhakkımızdır heştagi ile sosyal medyada örgütlendiler. Sanatçılara ünlü oyuncu Altan Erkekli ve ünlü sanatçı Seda Sayan destek verdi.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.