Türkiye’de Ocak ayında 27 kadın öldürüldü!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 Ocak Raporu’nu yayımladı. Rapora göre Ocak ayında 27 kadın öldürüldü. Yine rapora göre kadınlar en çok ateşli silahlarla öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2020 Ocak Raporu’nda illere göre Türkiye genelinde işlenen kadın cinayetlerini gözler önüne serdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından paylaşılan rapor şöyle:

“Bu ay 27 kadın cinayeti işlenmiş, 7 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. 22 kadının neden öldürüldüğü bahanesi tespit edilemedi, 5’i boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

KADIN CİNAYETİNİ KİMLER İŞLEDİ?

Ocak ayında öldürülen 27 kadının 3’ünün kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 7’si birlikte oldukları erkek, 5’i evli oldukları erkek, 5’i oğlu, 3’ü babası, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i akrabası ve 1’i de eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürülmüştür.

KADINLAR EN ÇOK NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Kadınların 15’i ateşli silahlarla, 8’i kesici aletle, 1’i boğularak, 2’si darp edilerek, 1’i de yakılarak öldürüldü. Kadınların 18’i evinde, 6’sı sokak ortasında, 1’i arabada, 1’i ıssız bir yerde öldürülmüştür. 1 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir.”

EN ÇOK NEREDE ÖLDÜRÜLDÜLER?

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise kadınların çoğunlukla evlerinde öldürülmesi oldu. Kadınların 18’i evinde, 6’sı sokak ortasında, 1’i arabada, 1’i ıssız bir yerde öldürüldü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.