Türkiye’de estetik turizmi yükselişte

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, estetik alanında Türkiye’nin dünyadaki konumunu değerlendirdi.

Medikal estetik sektörü, ameliyata gerek kalmadan uygulanan ve hızlı sonuç veren işlemler sayesinde yoğun ilgi görüyor ve Türkiye’de her yıl yüzde 8,3 oranında büyüyor. Türk estetik sektörü botoks uygulamalarını Avrupa ve Amerika’nın üçte bir fiyatına yapıyor.

ISAPS (Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Birliği) verilerine göre, ameliyat dışı estetik müdahaleleri içeren “medikal estetik” uygulamalarında son yıllarda önemli atılımlar yapan Türkiye, dünyada beşinciliğine yükseldi. Medikal estetik ve estetik cerrahi pazarının küresel olarak 6 milyar Avro büyüklükte olduğu tahmin ediliyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, dünyada en fazla tercih edilen uygulamaların meme büyütme, liposuction. göz kapağı cerrahisi, rinoplasti ve karın germe olduğunu söylüyor. Saç ekimi, botoks, dolgu, epilasyon, lazerle cilt uygulamaları, kimyasal peeling gibi uygulamalarda ise Türkiye küresel olarak üst sıralarda.

Türkiye’de estetik turizmi yükselişte

“Türkiye’deki estetik ve plastik cerrahların meme büyütme, burun estetiği, jinekomasti ve pek çok farklı estetik dalında sahip oldukları yetkinlik, yabancı ülkelerdeki insanların ilgisini oldukça çekiyor ve estetik turizmi her geçen gün artıyor” diyen Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, Türkiye’de botoks uygulamalarının Avrupa ve Amerika’ya göre üçte bir fiyatına yapıldığını ekliyor.

Medikal estetik alanındaki son dönem olumlu gelişmelere de değinen Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, birçok kişi tarafından ulaşılabilir uygulamaların endüstriyi geliştirmesiyle tekniklerin ve kullanılacak malzemelerin daha kaliteli hale geldiğini ifade ediyor. Mamak’a göre böylece giderek kişiye özel uygulamalar ve teknikler de daha popüler hale geliyor.

Sektörün beş yıl sonrasında neler olacak?

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, sektörün geleceğini ise şöyle değerlendiriyor: “Önümüzdeki beş sene de medikal ve estetik sektörünün büyüyeceğini, ilgi ve bilinç düzeyi çok yüksek hastalarla karşılaşacağımızı düşünüyorum. 20’li yaşlardaki gençlerin tamamen profesyonel danışmanlık alarak şimdiden 40’lı 50’li yaşlarını daha iyi geçirmeyi hedefliyor olmaları beni bu konuda umutlandırıyor. Ama bu sadece estetik uygulamalar olmuyor. Bunu bir konsept olarak düşünmek lazım; içten dışa sağlık ve güzellik gibi… Yani beslenme, spor, ruh ve beden sağlığı bütün olacak şekilde bir planlama ve estetik danışmanlığı yapıldığında çok daha mutlu ve sağlıklı bir gelecek kazanılmış olacaktır.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.