Türkiye’de Başlayıp ABD veya Kanada’da Üniversite Okuma Olanağı

Yeditepe Üniversitesi, ABD’deki SUNY New Paltz Üniversitesi ve Kanada’daki Western Ontario Üniversitesi’yle, bu yıl yaptığı çift diploma anlaşmalarıyla öğrencilerine dünyanın kapılarını aralamaya devam ediyor

Dünya genelinde 400’den fazla üniversiteyle yaptığı Erasmus – Exchange ve çift diploma anlaşmalarıyla öğrencilerini dünya vatandaşı olma hayallerine bir adım daha yaklaştıran Yeditepe Üniversitesi, bu yıl iki yeni çift diploma anlaşmasına imza attı. Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü, ABD’deki State University of New York at New Paltz ve Kanada’daki King’s University College at the University of Western Ontario ile çift diploma konusunda anlaştı.

Çift diplomaya yönelik Uluslararası Ortak Lisans Programlarıyla (UOLP) öğrenciler, Uluslararası Finans eğitimlerinin ilk iki yılını Yeditepe Üniversitesi’nde, son iki yılını ise çift diploma anlaşmasının yapıldığı yurtdışındaki üniversitede tamamlayacaklar. Eğitim dili İngilizce olan dört yıllık lisans programı sonunda öğrenciler, biri Türkiye’den diğeri yurt dışından olmak üzere iki okuldan iki lisans diploması alacaklar.

Eşit Ağırlıklı Puan Türüyle Öğrenci Alacak

Yüksek Öğretim Kurulu’ndan öğrenci alımı izninin onaylanmasını takiben öğrenciler, ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre eşit ağırlık puan türüyle bölüme girebilecek.

Programın öğrencilere kazandırdığı avantajlarla ilgili bilgi veren Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sema Dube, “Çift diploma anlaşmalarımız aracılığıyla farklı kültürleri, ekonomik ve iş çevrelerini ve farklı finansal bakış açılarını doğrudan görmek öğrencilerimizin deneyimlerine katkıda bulunacak ve uluslararası ortamlarda çalışma yeteneklerini geliştirecektir” dedi.

Her Alanda Çalışabilirler

Tüm sektörlerin finans kararları vermeye ihtiyaç duyduğunu anımsatan Doç. Dr. Sema Dube, “Dolayısıyla finans mezunları her sektörde çalışabilir. Çift diploma programı ile öğrenciler genellikle ikinci ülkede mezuniyetten önce ve sonra staj ve uygulamalı eğitim fırsatlarından faydalanarak uluslararası iş deneyimine sahip olabilirler. Ayrıca iki okuldan diploma sahibi olma avantajını da elde edecekler. Bu deneyim, çalışmak istedikleri her alanda onlara yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Yeditepe Üniversitesi’nin Çift Diploma Anlaşmaları:

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü –University of North Carolina Wilmington (ABD).
  • Almanca Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü – Fachhochschule Kiel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Almanya).
  • Ekonomi Bölümü – Huron Üniversitesi (Kanada).
  • Fizik Bölümü – Coe College (ABD).
  • Uluslararası Finans Bölümü – State University of New York at New Paltz (ABD).
  • Uluslararası Finans Bölümü – King’s University College At The University Of Western Ontario (Kanada).

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.