Türkiye Radyoları 92 yaşında!

Türk radyoculuğun hikâyesi; 6 Mayıs 1927’de Eşref Şefik Bey’in, Sirkeci’deki Büyük Postane’den gerçekleştirdiği ilk anons ile başladı. Aynı yılın Kasım ayı sonlarında ise Ankara’da deneme yayınları ile ileride merkez radyo olacak Ankara Radyosu’nun ilk adımı atıldı.

Daha güçlü verici istasyonlarıyla, Ankara ve İstanbul radyo evlerinin inşa edilmesi, modern stüdyolarda daha kapsamlı ve uzun süreli yayınların yapılmasına olanak sağladı. 1940’lardan itibaren işletmesi devlet kurumlarına devredilen radyolar, 1964’te Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun hizmete girmesiyle tek çatı altında toplanarak ortak kanallardan yayınlar yapmaya başladı.

TRT Radyoları dinleyicileri ile birlikte…

Eğitim ve kültür yayınları ağırlıklı Radyo-1, pop müzik ağırlıklı yayınlarıyla Türkiye’nin en çok dinlenen radyosu olan TRT FM, klasik batı müziği ve yabancı pop müzik kanalı Radyo-3, TRT Nağme, TRT Türkü, TRT Radyo Haber ve yurt dışına yayın yapan Türkiye’nin Sesi, Memleketim FM kanallarıyla radyoculuğun okulu olan TRT, kaliteli yayınlarını dinleyiciyle buluşturmaya devam edecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.