Türkiye Karadeniz’de petrol mü doğalgaz mı buldu?

'Karadeniz'de petrol mü doğalgaz mı bulundu?' sorusunun yanıtı sosyal medyada tartışılıyor. Güneş teknolojileri fabrikasının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos 2020 Cuma günü müjdeli bir haberi kamuoyuyla paylaşacağını açıkladı. Erdoğan'ın cuma günü ne açıklayacağı merak edilirken şunları söyledi: 'Cuma günü bir müjde vereceğiz, yeni bir dönem açılacak. Yarın malum perşembe. Ardından cuma. İnşallah cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz.' Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, müjdeli haberle ilgili 'Türkiye'de bir eksen değişikliği olacak' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ABD merkezli Bloomberg, "Türkiye, Karadeniz’de enerji kaynağı keşfetti" haberini duyurdu. İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin detayları.

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü ne açıklayacak?’, ‘Karadeniz’de petrol mü çıktı doğalgaz mı bulundu?’, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü açıklayacağı müjde nedir?’, ‘Erdoğan’ın açıklayacağı müjde Karadeniz’de bulunan petrolü doğalgaz mı?’ sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir açılış töreninde cuma günü vereceği bir müjdeyle ‘yeni bir döneme geçileceğini’ söyledi. Erdoğan’ın, “Cuma günü hayallerimizi süsleyen müjdeyi milletimize vereceğiz” sözleri merak konusu oldu. Müjdeli haberin ne olduğu sorulan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarını sayfamızda aktardık. Ayrıca ünlü haber kanal Bloomberg, Türkiye’nin Karadeniz’de yeni bir enerji kaynağı bulduğunu aktardı. Erdoğan’ın cuma günü açıklayacağı müjdenin, Karadeniz’de bulunan petrol veya doğalgaz kaynağı olduğu ileri sürüldü.

YouTube video

ERDOĞAN’IN AÇIKLANACAĞI MÜJDELİ HABER NEDİR? ERDOĞAN CUMA GÜNÜ NE AÇIKLAYACAK?

Ankara’da Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Türkiye’nin ilk, Avrupa ve Orta Doğu’nun tek entegre güneş paneli üretim fabrikası olan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, firmaların dünyaya açılımında üretim ile beraber tasarımın, yenilikçiliğin de öne çıktığı bir dönemde yaşandığına işaret ederek “Artık sadece üretmek, sadece ürettiğini iç piyasa ve yurt dışına satmak yetmiyor. Şirketlerimizin üretim ile beraber inovasyona, araştırma geliştirme faaliyetlerine de ağırlık vermesi gerekiyor. Tesisimizin 100 mühendis ve araştırmacının çalışacağı modern bir araştırma geliştirme merkezi ile desteklenmiş olması bu bakımdan takdire şayandır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cuma günü bir müjde vereceğiz, yeni bir dönem açılacak

 

“TÜRKİYE’DE YENİ BİR DÖNEM AÇILACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Ve şu anda bu müjdenin biz de hayalleri, rüyası içerisindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum” dedi.

MÜJDELİ HABER BAKAN ALBAYRAK’A SORULDU

Canlı yayında ‘müjde’ hakkındaki soruyu yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hiçbir ayrıntı vermedi. Albayrak, konu hakkında şunları söyledi: “Türkiye için bir eksen değişikliği olacak. Önemli bir haber olacak. Türkiye açısından çok daha güzel günler bizi bekliyor. Cumhurbaşkanımızın söylediğinin ötesinde bir kelime daha söylemek doğru olmaz. Cumayı bekleyelim.”

KARADENİZ’DE PETROL VEYA DOĞALGAZ MI BULUNDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cuma günü bir müjde vereceğini duyurmasının ardından ABD merkezli Bloomberg kanalı, “Türkiye, Karadeniz’de enerji kaynağı keşfetti” haberini duyurdu. Haberin ardından Erdoğan’ın cuma günü, Karadeniz’de petrol veya doğalgaz kaynağı bulduklarını açıklayacağı iddia edildi.

Euronews’e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynak, konuyla ilgili çıkan benzeri haberlerle ilgili olarak ‘gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz’de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceğini’ de kaydetti.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAYACAĞI MÜJDE PETROL MÜ DOĞALGAZ KAYNAĞI MI?

Bunun için NATO limanında demirli olan Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni yola çıktı. 12 bin metre derinliğe kadar 3 bin metre sondaj yapma özelliği olan Kanuni’nin 35 personeli bulunuyor.

Bulunan gazın değeri ve sınıflandırılması açısından ilk aşamada hangi derinlikte bulunduğu gibi teknik bilgilerin ise sır tutulması ve açıklanmaması bekleniyor. Ancak edinilen bilgilere göre bulunan gaz kaynağı da hidrokarbon.

TÜPRAŞ’IN HİSSELERİNİN YÜKSELMESİ İDDİALARI GÜÇLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Müjde vereceğiz” açıklamasından sonra da Tüpraş ve Petkin hisselerinde sert yükselişler yaşandığı gözlemlendi. Güne eksi seviyelerde başlayan Tüpraş hisseleri Erdoğan’ın açıklamasının ardından yüzde 8,58 sıçrama yaparak 86,70 liraya yükseldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.