“Türkiye ile anlaştık” Rusya’dan İdlib açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da yapılan görüşmelerde Suriye genelinde ve İdlib’de tansiyonun düşürülmesi için Türkiye ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

İdlib krizi ile ilgili baş döndüren gelişmeler yaşanırken, Rus kanadından yeni açıklama yapıldı. Rus Dışişleri, dün Ankara’da Rus ve Türk heyetleri arasında yapılan görüşmeye ilişkin bir açıklama yayınladı.

‘MUTABIK KALDIK’

Açıklamada, “İki taraf da teröristlerle savaşmaya devam ederken sahada tansiyonu düşürmeyi hedefledikleri konusunda mutabık kaldı” ifadeleri kullanıldı.

“4 Mayıs 2017 ve 17 Eylül 2018 tarihli mutabakatların tamamen uygulanmasının sağlanması yoluyla İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik somut adımlarla ilgili istişareler devam etti” diyen bakanlık ayrıca, her iki tarafın da BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen gruplarla mücadeleye devam ederek sahadaki gerilimi azaltmaya, gerilimi azaltma bölgesi içi ve dışındaki sivilleri korumaya ve tüm ihtiyaç sahiplerine derhal yardım sunmaya bağlılıklarını teyit ettiklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.