Türkiye en çok Tarkan dinlerken, Zülfü Livaneli okudu

2018 yılı için geri sayım sürerken, Türkiye’de 2017 yılının kültür sanat haritası belli oldu.

D&R verilerinden elde edilen bilgilere göre; yerli müzik kategorisinde Tarkan’ın “10” albümü birinci olurken, yabancı listelerde birinciliği Haris Alexıou’nun “Haris Alexıou 25. Yıl Özel” albümü göğüsledi. Kitap kategorisinde Zülfü Livaneli’ni kaleme aldığı “Huzursuzluk” yılın en çok satan kitabı olurken, Fifa 18 en çok oynanan oyun olmayı başardı.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, 2017 yılının kültür sanat haritasının medya yansımalarını inceledi. Ajans Press’in D&R listelerinden elde ettiği bilgilere göre, Türkiye en çok Tarkan dinlerken, Zülfü Livaneli okudu. Oyun konsolunda Sony PS4, oyunda ise Fifa 18 Türkiye’nin ilk tercihi oldu.

Ajans Press’in incelemesine göre yıl içerisinde kitap konulu 159 bin 865 haber çıkışı belirlenirken, müzik başlığında 139 bin 924 haber çıkışı belirlendi.2017’nin en çok okunan kitabı olan “Huzursuzluk” 418 habere konu olurken, Megastar Tarkan’ın albümü bin 813 haberle konuşuldu.

Kitaptan filme, oyundan teknolojiye kadar birçok kültür sanat başlığının incelendiği araştırmada 2017 yılının verilerine göre kitap ve müzik başlığının EN’leri sırasıyla aşağıdaki gibi oldu;

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.