Türkiye Drone Şampiyonasının İlk Etabı Kastamonu’da Sona Erdi

TEKNOFEST Karadeniz kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonasının ilk etabı Kastamonu’da sona erdi. 10-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesinde gerçekleştirilen şampiyonada birinciliği Atakan Mercimek, ikinciliği Burak Mercimek, üçüncülüğü ise Doruk Cengiz elde etti. 20 ilden 48 lisanslı sporcunun mücadele ettiği şampiyonada 32 sporcu da 1-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında Sinop’ta düzenlenecek 2. etap yarışlarına katılmaya hak kazandı. Artvin’de 19-21 Ağustos’ta yapılacak 3. Etap yarışlarının ardından 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek final yarışları ile son bulacak Türkiye Drone Şampiyonasında dereceye girenlere toplam 30.000 TL para ödülü veriliyor. TEKNOFEST kapsamında 5 yıldır düzenlenen ve teknoloji tutkunlarının ilgiyle takip ettiği yarışmada sporculara para ödülünün yanı sıra konaklama, ulaşım, yemek ve servis imkânları da sağlanıyor.

Karadeniz sahillerinde rüzgâr gibi esen Drone Yarışlarına katılan pilotlar, zaman zaman saatteki hızı 250 km.’ye çıkan, tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı araçlarla, yarışmaya özel olarak hazırlanan parkurda mücadele ediyorlar. STM’nin yürütücülüğünü yaptığı, hız ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer aldığı Türkiye Drone Şampiyonası bu yıl 1 ön eleme yarışı, 2 etap yarışı ve 1 büyük final yarışından oluşuyor. Final yarışında birinciliği elde edecek sporcu TEKNOFEST’te düzenlenecek Dünya Drone Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak. Ayrıca final yarışında dereceye giren ilk 3 sporcu da Türkiye Drone Millî Takımına seçilerek ülkemizi 2023 yılında düzenlenecek uluslararası yarışlarda temsil edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.