Türkiye Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılımda yine şampiyon oldu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut:

“Türkiye Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılımda yine şampiyon oldu, sizleri tebrik ediyorum”

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası (AHH) başladı. Dünyadan 47 ülkeden 2 bin 738 kent ve kasabanın katıldığı Avrupa Hareketlilik Haftası’na Türkiye 495 belediye ile katılımın en fazla olduğu ülke oldu. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, “Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılım sayısı beni çok etkiledi. Türkiye’den 495 kent ve kasaba Avrupa Hareketlilik Haftası’na katıldı. Türkiye yine şampiyon oldu, sizleri tebrik ediyorum, tüm paydaşlarımıza bunun için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet alternatif ve temiz ulaşıma dikkat çekmek amacıyla elektrikli bisiklet ile Ankara şehir turu yaptı. Toplu ulaşım ve genel olarak şehirlerde çevreci ulaşım araçların kullanımının önemine değinen Meyer-Landrut, “Elektrikli otobüste bulunduğum için çok mutluyum. Toplu taşımayı ve ulaşımı genel olarak şehirlerde üzerinde tekrar düşünmenin vaktidir. Karbon emisyonlarının en büyük kaynağı şehirler. Bu yüzden yürümek, bisiklete binmek, toplum ulaşım alışkanlıklarımızı geliştirmeliyiz ki şehirlerdeki hayat daha sağlıklı olsun. Bu şekilde iklim değişiklikleri ile mücadele edebiliriz” dedi.

“İklim değişikli ile mücadelenin çözümü var”

Elektrikli otobüs ile geldiği “Bisikletli Hareket ile Altındağ’ı Keşfet” etkinliklerinde açış konuşmalarıda Meyer-Landrut, “Burada bulunmaktan mutluyum. Hepimiz günlük hayatımızda iklim değişikliğinin farkındayız ancak iklim değişikliği ile mücadelede bir çözüm var. Bu karbon emisyonlarını azaltmak. Bu yüzyılın ortalarında karbon sıfır ortama ulaşmak istiyoruz. Çok uzak gibi görünüyor ama bu süre olduğundan yakın. Kentsel ulaşım karbon emisyonlarının büyük kaynağı. Dolayısıyla alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Bunun için belediyeler yatırım yapmalı. Şehirleri daha yaşanabilir hale getirmeliyiz. Ben Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları kapsamında tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sadece sizin yardımınızla böyle bir farkındalık yaratabilirdik” diye konuştu.

“Türkiye’den yüksek katılım beni çok etkiledi”

Avrupa Hareketlilik Haftası’na Türkiye’den yüksek katılımın kendisini etkilediğini aktaran Meyer-Landrut, “Türkiye, Avrupa Hareketlilik Haftası, belediyeler bazında katılımında bu yıl da liderliğini korudu. Türkiye’den 495 kent ve kasaba Avrupa Hareketlilik Haftası’na katıldı. Türkiye’den yüksek katılım beni çok etkiledi” ifadelerini kullandı. Meyer-Landrut sözlerini şöyle tamamladı: “Ruh ve fiziki sağlığımız için aktif hareketliliğe katılmayı öneriyoruz. Toplu ulaşımı daha fazla kullanmalıyız, araçlarımızı elektrikli olanlardan seçmeliyiz. Sürdürülebilir kentler yaratmada kent yönetimlerine büyük sorumluluk düşüyor. Değişimin başlangıcı kentlerdir. Bunun için uzun vadeli bir planlama, yeni bir vizyon ve bu vizyon etrafında somut planlama gerekiyor. Bu görev zor fakat özellikle gelecek kuşaklar için neticesi oldukça tatmin edici bir görev. Kent yönetimleri bu zorlu görevde arkalarına yurttaşların desteğini almalı” diye konuştu.

VR bisiklet deneyimi yaşadılar, online bilgi yarışması düzenlendi

Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası lansman toplantısının ardından İnteraktif Bisiklet Deneyimi, Bisiklet Tamir Atölyesi, Bisiklet Parkur Yarışmaları, Kaykay Etkinliği, Paten Etkinliği, Sıfır Atık Merkezi Atık Toplama Yarışması, Halk Oyunları ve Sahne Gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Online bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada katılımcılara Altındağ ve Ankara ile ilgili sorular soruldu. Kazananlara bisiklet hediye edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.