Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde final günü

2021-2022 sezonu Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin finalinde Wulfz Fatih Karagümrük ile ALG Spor, 12 Haziran Pazar günü saat 21.00’de İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda karşı karşıya gelecek. TRT Spor’dan naklen yayınlanacak maçta iki takım sahaya tarihlerindeki ilk Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonluğunu kazanmak için çıkacak.

İSTANBUL (İGFA) – Müsabakayı; Melis Özçiğdem, Deybet Gök, Mürvet Yavuztürk, Neslihan Muratdağı hakem dörtlüsü yönetecek. Gözlemci olarak ise Dilan Deniz Gökcek İşcan görev yapacak. Maçın normal süresinin berabere bitmesi durumunda 15’er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak. Eşitlik yine bozulmazsa penaltı vuruşlarına geçilecek.

Wulfz Fatih Karagümrük ve ALG Spor finale nasıl geldi

Kadın futboluna ilk kez bu sezon adım atan Wulfz Fatih Karagümrük, 24 takımın 12’şerli 2 grupta mücadele ettiği ligde, normal sezonu B Grubu’nda 52 puanla ikinci sırada bitirdi. 16 galibiyet alan kırmızı-siyahlılar, 4 maçta berabere kalırken, 2 kez de sahadan yenik ayrıldı. Bu maçlarda 52 gol atan Wulfz Fatih Karagümrük, kalesinde 14 gol gördü.

Play-off çeyrek finalinde Fatih Vatan Spor ile eşleşen kırmızı-siyahlı ekip, ilk maçta deplasmanda golsüz berabere kaldığı rakibini kendi evinde 2-0 yenerek son 4 takım arasına girdi. Yarı finalde Fenerbahçe A.Ş.’nin rakibi olan Wulfz Fatih Karagümrük, sahasında 1-0 kazandığı maçın rövanşında rakibi ile 2-2 berabere kalarak adını finale yazdırdı.

Kadın futbolunda son yılların iddialı takımlarından olan ALG Spor, normal sezonu 59 puanla B Grubu’nda lider olarak tamamladı. 19 maçını kazanan Gaziantep temsilcisi, 2 kere berabere kalırken, 1 kez kaybetti. Rakip fileleri 93 kez havalandıran ALG Spor, sadece 3 gol yedi ve ligde kalesinde en az gören takım oldu.

Play-off çeyrek finalinde Bitexen 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü’nün rakibi olan ALG Spor, deplasmandaki maçı 1-0, sahasındaki mücadeleyi de 4-0 kazanarak yarı finale yükseldi. Bu turda geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı ile eşleşen Gaziantep ekibi, İstanbul’da 2-0 kazandığı karşılaşmanın rövanşında da sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak finale yükseldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.