Türkan Şoray’a Adana’da sevgi seli

Türk sinemasının “sultanı” Türkan Şoray’ın yönettiği, kızı Yağmur Ünal’ın hem yapımcılığını üstlenip, hem de başrol oynadığı “Uzaklarda Arama” filminin Adana Optimum AVM’deki özel gösteriminde hayranları ikiliyi sevgi seline boğdu… Filmin Optimum Avm içerisindeki Avşar Sineması’nda yapılan özel gösteriminde hayranlarının yoğun ilgisi ve sevgi çemberinde kaldı.

Türkan Şoray, filmin oynatıldığı salona adının verildiğini görünce duygu dolu anlar yaşadı. Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray’ı, kızı Yağmur Ünal’ı ve film oyuncularını hayranlarıyla buluşturan Adana Optimum binlerce kişiye unutulmaz anlar yaşattı.
Adanalıların ilgisi Sultan’ı duygulandırdı…

Güzelliği, cazibesi, etkileyici bakışları ve oyunculuk gücüyle Türk sinema tarihinin son 50 yılına damgasını vuran Türkan Şoray ile ilk oyunculuk denemesini yapan kızı Yağmur Ünal, birlikte imza attıkları “Uzaklarda Arama” filminin özel gösterimi için geldikleri Adana Optimum AVM’deki Avşar Sineması önünde coşkuyla karşılandı. Adanalı sinemaseverler, Türkan Şoray ve Yağmur Ünal’a dokunabilmek, fotoğrafını çekebilmek için birbirleriyle yarıştı. Özel gösterime Türkan Şoray ve Yağmur Ünal ile birlikte gelen filmin oyuncularından Mehtap Bayri ve Serkan Şenalp kalabalığı selamlayarak hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Şoray: Adana’ya vefa borcum var

Adanalılara seslenen Türkan Şoray, sanat yaşamında Adana’nın yerinin ayrı olduğunu belirtip, “Yeşilçam döneminde sponsorlar yoktu. Filmler önce Adana’da oynatılırdı. Adanalılar beğenirse diğer illere dağıtılırdı. Bugün belki de bir vefa borcumu ödemek adına Adana’dayım” dedi.
Kalabalığın coşkulu alkışlarıyla heyecanlanan Türkan Şoray, “Ben bu filme duygularımı kattım. Yağmur da emeğini kattı. Anne, kız böyle bir film yaptık. Bu filmi izlemeye geldiğiniz için çok teşekkür ederim. İnşallah beğenirsiniz” dedi.

Şoray: Ben öldükten sonra da bu yazı kalacak

Uzaklarda Arama filminin oynatılacağı salonun önüne gelindiğinde ise Türkan Şoray, büyük bir sürpriz yaşadı. Usta oyuncu, adının verildiği sinema salonun önündeki yazıyı görünce duygu dolu anlar yaşadı. “Türkan Şoray Salonu” tabelasını uzun uzun seyreden Şoray, ne hissettiniz diyenlere, gözleri dolarak, “Ben öldükten sonra da bu yazının kalacağını düşündüm” şeklinde yanıt verdi. Bu sırada yanındaki kızı Yağmur Ünal’ın ellerini sıkı sıkı tutan Şoray duygu dolu anlar yaşadı. Film öncesi kokteyl sırasında Türkan Şoray’ın yanına gelen sevenleri çeşitli armağanlar verdi. Bir seveni Türkan Şoray’a gençlik yıllarına ait fotoğrafını, bir başkası resminin yer aldığı kahve kupasını hediye etti. Bu jestlere teşekkür eden Türkan Şoray, bol bol anı fotoğrafı çektirdi. Daha sonra film ekibi ve sinemaseverler birlikte filmi seyretti.

Eşsiz Adana kebabını yemeden gitmedi

Uzaklarda Arama filminin özel gösterimi öncesi Türkan Şoray, Yağmur Ünal ve filmde rol alan oyuncular, Adana’da kebap ziyafeti çekti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün konuğu olan Türkan Şoray ve Yağmur Ünal, Adana Kebabı’nın eşsiz lezzetini tattı. Başkan Hüseyin Sözlü, Türkan Şoray’a kendi elleriyle kebap ikram etti.

Uzaklarda Arama filmi hakkında:

Uzaklarda Arama filmi, yönetmeni, oyuncu kadrosuyla olduğu kadar ilginç öyküsüyle de dikkati çekiyor. Çekimleri Muğla’da gerçekleştirilen filmde, hayatın kendi akışında sürdüğü kasabaya bir pavyonun taşınmasıyla gelişen kimi zaman komik, kimi zaman dramatik gelişmelere neden olan olaylar işleniyor. Adanalı sanatçı Ferdi Tayfur’un efsane şarkısı “Huzurum kalmadı” ise “Uzaklarda Arama” filminde bir kez daha hatırlanıyor. Ferdi Tayfur’un kızı Tuğçe Tayfur’un sesinden bu şarkıyı dinleyen sinemaseverler, geçmişe kısa bir yolculuk yapıyorlar.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.