Türk rock müzik sanatçıları Egemen Akkol ve Rana Türkyılmaz’dan ortak proje

Başarılı solo projeleri ile son dönemde adından söz ettiren Türk rock müzik sanatçıları Egemen Akkol ve Rana Türkyılmaz, bu defa ikili bir çalışmaya imza atmak için bir araya geldi.

YouTube video

Güçlü sözleri ve vurucu soundu ile dikkat çeken Bana Bi Yolunu Bul şarkısında buluşan ikili, şarkının hissettirdiği yoğun duyguları izleyiciye yansıtan görsellerden oluşan klibi ile de merak uyandırıyor.

Söz ve müziği Egemen Akkol’a ait olan Bana Bi Yol Bul şarkısının düzenlemesi Kaan Arslan imzası taşıyor.

Klibin hikayesini ve barındırdığı fikirleri Egemen Akkol ve Rana Türkyılmaz birlikte oluştururken, klip yönetmenliğini özellikle ayna sahnesi ile etkileyici bir görsel sunan Berke Kapotoğlu üstleniyor. Görüntü yönetmenliğini Celal Emre Demir’in yaptığı klipte sanatçıların stil danışmanlığını Sıla Pale üstlendi. Emrah Hocaoğlu prodüktörlüğünde gerçekleşen klip, bir günde Art Yapım Stüdyoları’nda tamamlandı.

”Bu şarkı bir haykırma aracı!”

Şarkının söz bestesinin sahibi Egemen Akkol proje ile ilgili duygularını ise şu şekilde dile getirdi: ” Bana Bi Yolunu Bul’u yaşadığım ve çevremde de oldukça tanık olduğum tükenmişlik hissi ve buna karşı sesimi yükseltme, bunu bastırma isteği ile yola çıkarak yazdım. Bu şarkı; kötü niyetlerin, yaşadığımız veya yaşattığımız acıların, hayata karşı cevapsız kalmışlığın, en başta kendimizle olmak üzere var olan bütün savaşların ve bunların hepsine maruz kalmak zorunda bırakılmış masum insanların bir haykırma aracı benim için. Ancak şarkı bittikten sonra kafamda tamamlanmayan, eksik bir his ve ses vardı, belki de sadece benim gücüm ve isyanım bu şarkıyı bitirmeye yetmedi. İşte o noktada, zaten uzun zamandır tanıdığım ve yeteneğine hayran olduğum Rana’yla bir araya geldik ve Bana Bi Yolunu Bul’u son haline kavuşturduk. Aynı motivasyonla bu hisleri taşımamızın ve bunları haykırmamızın şarkının değerini çok arttırdığını düşünüyorum. En son ortaya çıkan haliyle ikimizin de çok içine sinen bir parça oldu, umarım benzer duyguları taşıyan insanlara dokunabiliriz.”

‘’Tükenmişlik, yorgunluk ve cevapsız kalma hali tek bir şarkıda!’’

Rana Türkyılmaz ise duygularını ifade ederken şu sözleri söyledi: ‘’Egemen, bana şarkı ile ilk geldiğinde vermek istediği tükenmişlik duygusunu fazlasıyla hissetmiştim ve bu projede yer almayı çok istedim. Benim için de aslında şarkının verdiği duygu, Egemen’in duygularından farksız değil. Tükenmişlik, yorgunluk ve o hayata karşı cevapsız kalmışlığı en uç noktasına kadar anlatan bir parça oldu. Bu ortak hissiyatın şarkının gidişatında da bize büyük bir kolaylık sağladığını düşünüyorum. Umarım insanlar bu parçada kendilerinden bir parça bulur ve severek dinlerler.’’

Egemen Akkol ft. Rana Türkyılmaz ”Bana Bi Yolunu Bul” şarkısı ve klibi, tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.