Türk Kozmetik ve Temizlik Sektörü İtalya’ya İhracatını Yüzde 26,48 Arttırdı

Kozmetik sektörünün en önemli fuarları arasında bulunan Cosmoprof Worldwide Bologna 2022 fuarının Türkiye milli katılım organizasyonu bu yıl 13’üncü defa İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından gerçekleştirildi. Geçen yıl toplam 1,87 milyar dolar ihracat gerçekleştiren kozmetik ve temizlik sektörü, İtalya’ya ihracatını yüzde 26,48 artırdı.

Cosmoprof Worldwide Bologna Fuarı, 28 Nisan-1 Mayıs 2022 tarihleri arasında İtalya’da gerçekleştirildi. Fuarda 16’ıncı holde yer alan toplam 272 metrekarelik Türkiye standında milli katılımcı 19 ihracatçı firma kozmetik ve temizlik ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Ayrıca Türkiye’den 42 bireysel firmanın da katıldığı fuarda toplam 61 Türk firması ürünlerini potansiyel alıcılara tanıtma fırsatı buldu.

Türkiye milli katılım organizasyonunu bu yıl 13’üncü kez İKMİB’in gerçekleştirdiği fuara, İKMİB Başkan Yardımcısı Mehmet İmer Özer, İKMİB Yönetim Kurulu üyeleri Uğur Adıyaman ve Murat Öztürk ve Tim Delegesi Süleyman Özgür Öztürk katılarak firmaları ziyaret etti.

Adil Pelister: “Kozmetik sektörü 2021 yılında yüzde 3 büyüdü”

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Kozmetik, kişisel bakım ve temizlik sektörüne yönelik dünyanın en önemli fuarları arasında bulunan Cosmoprof Worldwide Bologna, her yıl İtalya’da düzenleniyor. 50 yıldan uzun süredir dünyanın her bölgesinden sektör profesyonellerini buluşturan fuarın bu yıl Türkiye milli katılım organizasyonu 13’üncü defa Birliğimiz tarafından gerçekleştirildi. Pandemi dolayısıyla iki senedir yapılamamıştı. Bu yıl itibariyle tekrar fuarların başladığını görmek memnuniyet verici. İKMİB olarak sektörlerimizin ihracatına ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla fuar milli katılım organizasyonları, sektörel ticaret ve alım heyetleri, UR-GE projeleri, yarışmalar gibi birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Kimyanın alt sektörleri arasında katma değerli üretim bakımından önemli bir yere sahip kozmetik sektörümüzün 2021 yılı ihracatı 1,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2020 yılına göre yüzde 3 büyüdü. 2021 yılında en çok “sabunlar ve yüzey aktif organik maddeler”, “tıraş müstahzarları ve vücut deodorantları” ile “saç müstahzarları” ürünlerini ihraç ettik. Ülke olarak baktığımızda ilk sırada Irak yer alırken onu ABD, Rusya, İran ve Hollanda ilk beş olarak takip ediyor. Geçen yıl İtalya’ya yapılan kozmetik ve temizlik sektörü ihracatı ise yüzde 26,48 artışla 20,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sektör ihracatçılarımızın özellikle Batı ülkelerine yaptıkları ihracatlarda ihtiyaç duydukları uluslararası sertifikalar ve test raporlarını daha hızlı ve daha uygun fiyatlara yapabilecekleri, Türkiye’de ilk olacak Kimya Teknoloji Merkezi’mizi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bu merkezde ilk etapta hizmet verilecek sektörlerden biri kozmetik olacak. Alt sektörlerimizin ihtiyaç duyduğu konuları çalışıyoruz. Bu yıl sonuna kadar gerekli çalışmaları tamamlayıp Kimya Teknoloji Merkezi’mizi faaliyete hazır hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.