Türk emlak sektörü Ortadoğu’nun ardından Çin’in de radarına girdi!

Türkiye’deki emlak piyasasındaki hareketliliği son yıllarda yabancı yatırımcı belirliyor. Özellikle Arapların İstanbul’a ve Türkiye’nin her bölgesine ilgisi büyük ama konunun uzmanlarına göre Türkiye’deki evleri sadece Araplar takip etmiyor.

Kent mimarisinde Avrupa seviyesinin çok üstüne çıkan Türk emlak sektörü artık Ortadoğu’nun büyük yatırımcılarının ve hatta Çin’in bile radarında.

Türkiye’deki ekonomik belirsiz ve döviz fiyatlarındaki artış ev alacak vatandaşları beklemeye iterken emlak piyasasında özellikle büyük projeleri “yabancı” yatırımcıların ilgisi ayakta tutuyor.

Arap yatırımcıların İstanbul özelinde tüm Türkiye’deki emlak piyasasına ilgi duyduğu bir realite… Son 5 yılda Arap yatırımcılar sadece İstanbul’a yüzlerce milyon dolarlık emlak yatırımı yaptı… Bundaki en büyük etken Türk emlak piyasasının yabancı yatırıma gerek fiyat, gerek kalite, gerekse karlılık açısından cazip gelmesi.

blank
Emlak Uzmanı Rodi Kayım

Özellikle yabancı yatırımcıları Türkiye’den ev sahipi yapma konusunda çalışmalar yürüten Emlak Uzmanı Rodi Kayım’a göre, Türk emlak piyasası sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çekiyor.

Rodi Kayım son yıllarda İstanbul ve Türkiye’nin tatil bölgelerinden bir çok Avrupalının ev sahibi olduğunu, hatta büyük projelere yatırım yaptığını söylüyor.

Türkiye’nin inşaat kalitesi ve görsellik olarak Avrupa seviyesinin üstünde olduğunu belirten Rodi Kayım’a göre ülkemizdeki bir çok konut projesinin Avrupalılar ve Ortadoğu hattı tarafından hayranlıkla izlendiğini savundu.

Emlak Uzmanı Rodi Kayım

“BARIŞ PINARI HAREKATI ÖNÜMÜZÜ AÇAR”

Türk yatırımcıdaki ekonomik belirsizliğin de ortadan kalkacağını savunan Rodi Kayım, Türkiye’nin Suriye sınırındaki güvenlik çalışmalarının da başarılı sonuçlanacağını ve ortaya çıkan iklimin insanlara özgüven aşılayacağını savundu.

“Barış Pınarı” harekatı sonrası ekonomide oluşacak düzelmenin yerli yatırımcıya da sirayet etmesini beklediklerini dile getiren Rodi Kayım, yabancı yatırımcıların önümüzdeki yaza doğru daha da hareketleneceğini belirtti..

“DEPREM KALİTEYİ ARTTIRDI”

İstanbul’un 1999 depremi sonrası gerek kentsel dönüşüm çalışmaları, gerekse oluşan bilinçle yapılan projeler sayesinde daha kaliteli bir mimariye kavuştuğunu iddia eden Rodi Kayım, kendini unutturmayan depremle birlikte “kaçak müteahhit”lerin piyasadan silindiğini, daha sağlam ve raylı sistemle daha güvenilir evlerin yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.