Türk Diyanet Vakıf Sen: Okullarda bu etkinlikler doğru değil

Bursa’da bir ilkokulda Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte ‘dansöz oynatılması’ haberleri üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturulma başlatılması ardından Türk Diyanet Vakıf Sen, “Okulu ne olursa olsun bu gençler bizim gençlerimizdir. Aile yapısına uymayan programlar yasaklanmalıdır” açıklaması yaptı.

BURSA (İGFA) – Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, Bursa’da bir “İmam Hatip Ortaokulu” hakkında bazı haber sitelerinde yer alan haberlerle ilgili olarak, yazılı bir açıklama yaptı

Şanlı açıklamasında; “Bursa’da bir İmam-Hatip Orta Okulunda mezuniyet gecesi adı altında Dansöz oynatıldı” haberi ile ilgili Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığım görüşmede, habere konu olan olayın bahsi geçen okulda gerçekleşmediği, aynı bölgede bulunan başka bir ilkokulda gerçekleştiği ve konu hakkındaki çalışmalar, tüm boyutlarıyla ve hassasiyetle yürütüldüğünün vurguladı.

Okulun adı her ne olursa olsun; İmam- Hatip, kız lisesi, erkek lisesi ya da fen lisesi, mezuniyet aldı altında, milli ve manevi kültürümüze uymayan, bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi asla doğru değildir” diyen Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, tüm idarecilerin ve velilerin bu tarz organizasyonların içeriğiyle ilgili çok daha titiz davranmaları gerektiğini söyledi.

“EKONOMİK KRİZLE BİRLİKTE AHLAK KRİZİ DE YAŞIYORUZ”

Ülke olarak sadece ekonomik kriz yaşanmadığını, ahlak krizinin de yaşandığını ifade eden Şanlı, yazılı açıklamasında, “Küçük çatlakların, onarılmadığı takdirde daha büyük tahribatlara yol açacağını kaygı ile gözlemliyoruz. Okulu ne olursa olsun bu gençler bizim gençlerimizdir. Onlara sahip çıkmak, ahlaklı nesil yetiştirmek hepimizin görevidir. Bu olayı da vesile kılarak Türk aile yapısına uymayan her türlü programların okul idaresi ve okul aile birliği tarafından yasaklanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.