Tunceli Hozat’ta terör örgütüne darbe

İçişleri Bakanlığı’nın sürdürdüğü ‘Eren Abluka-7’ operaysonu kapsamında Tunceli Hozat’ta terör örgütüne bir darbe daha geldi.

ANKARA (İGFA) – Eren Abluka-7 Operasyonları kapsamında, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı’nca Hozat ilçesi Aliboğazı bölgesinde icra edilen operasyonda toprağa gömülü olarak 1 terörist cesedi ele geçirilirken çok sayıda malzemeye el konuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu bölgedeki operasyonda bin 500 kilogram amonyum nitrat, 6 adet EYP düzeneği, 2 adet AK-47 Kalaşnikov piyade tüfeği, 1 adet havan mühimmatı, 2 adet el bombası, 2 adet TS 50 mayın, 6 adet RPG-7B harp başlığı ve sevk fişeği, 5 adet Dranagonov kanas keskin nişancı tüfeği şarjörü, 1 adet Dranagonov kanas keskin nişancı tüfeği dipçiği ve dürbünü, 10 adet AK-47 piyade tüfeği kütüklüğü, 3 bin 200 adet çeşitli çaplarda fişek, 1 adet akü, 1 adet güneş paneli, 2 bin metre elektrik kablosu, 20 adet pil ile çok sayıda sağlık ve yaşam malzemesi ele geçirilmiş olup emniyetli bir şekilde imha edildiği kaydedildi.

Terörle Mücadele Operasyonlarına bölge halkının da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.