TÜDKİYEB: Desteklemeler artırılmalı

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, anaç ve keçide destek ödemelerinde iki yıldır değişiklik olmadığını belirterek, kurban bayramı öncesinde küçükbaş yetiştiricilerine destek morali verilmesinin yerinde olacağını söyledi.

ANKARA (İGFA) – Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, 2021 yılı anaç koyun keçi destekleme ödemelerine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik öncelikle anaç koyun keçi varlığına dikkat çekti. Anaç koyun keçi desteklemelerinden faydalanan yetiştirici sayısında da artış kaydedildiğini belirten Çelik, anaç koyun keçi desteklerine müracaat eden ve bu destekten faydalanan yetiştirici sayısını 2020 yılı destekleri kapsamında 201 bin 509 iken 2021 yılı için bu rakam 213 bin 372 ye yükseldiğini belirtti.

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yapılan destekleme ödemelerinden büyük memnuniyet duyduklarına işaret eden Çelik, “Destekleme ödemelerinin yapılması hem maddi hem de manevi açıdan kurban bayramı öncesinde sektörümüze, yetiştiricilerimize büyük moral olmuştur. Dolayısıyla küçükbaş hayvancılığımıza gereken önem ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye sektörümüz ve yetiştiricilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Yetiştiricilerimize sağlanan bu destekleri boşa çıkarmamak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

2021 yılı için anaç koyunda 30 lira, anaç keçide ise 35 lira destek ödemesi yapıldığını anımsatan Çelik, “Bu miktarlar 2020 yılı içinde aynıydı. Yani 2 yıldır değişmedi. Son zamanlarda girdi maliyetlerinin çok fazla yükselmesiyle yetiştiriciliğin çok zor günlerden geçtiği göz önüne alınarak destekleme miktarlarının da güncellenerek artırılmasını Bakanlığımızdan yetiştiricilerimiz adına talep ediyoruz” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.