Tuba Ünsal: Bizden daha çok kazanıyorlar!

Tuba Ünsal, erkek oyuncular ile eşit şartlarda çalışmadıklarını söyleyerek sert bir çıkışta bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Yatırım Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte konuşan ünlü oyuncu Tuba Ünsal, oyunculuk yaparken kadın olmanın en büyük zorluğunun erkeklerle aynı şartlarda çalışamamak olduğunu dile getirdi.

“CİNSİYET EŞİTLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Tuba Ünsal Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda hala gerekli seviyeye ulaşmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Türkiye’de hiçbir alanla toplumsal cinsiyet eşitliği söz konusu değil. Maalesef çok ataerkil. Oyunculuk yaparken kadın olmanın zorluğu, erkeklerle aynı şartlarda çalışmamak. Aynı zaman diliminde çalışıyorsunuz, aynı mesaiyi, emeği harcıyorsunuz ama Türkiye’de erkek oyuncular çok daha fazla para kazanıyor.”

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAMIZ GEREK!”

Ünsal, “Cinsiyetlerin üzerinde büyük büyük kütleler, algılar var. Bunun tam tersini söylemeye çalışırken şunu anladım; Türkiye, bunların konuşmak için hala çok bebek adımlarında bir ülke. Ama bizim gibi insanların taşın altına elini koyması gerekiyor. Çünkü sanatçının toplumdaki duruşum toplumun istediğini vermek değil, topluma yol göstermek, ışık tutmak olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.