Tuba Büyüküstün, UNICEF Kısa Film Yarışması’nın jürisinde yer alacak

Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün yarın akşam başlayacak olan Uluslararası Göç Filmleri Festivali bünyesinde düzenlenen UNICEF Kısa Film Yarışması'nın jürisinde yer alacak.

2014 yılından beri ‘’UNICEF İyi Niyet Elçisi ve Çocuk Hakları Savunucusu” olarak görev yapan oyuncu Tuba Büyüküstün, Uluslararası Göç Filmleri Festivali ‘UNICEF Kısa Film Yarışması’nın jürisinde yer alacak. Ünlü oyuncu yarın başlayacak festivalin tanıtım toplantısı için gönderdiği videolu mesajda Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nin göç konusunun daha anlaşılır, daha tartışılır ve daha çözüm aranır hale gelmesinde önemli bir rol oynayacağını söylemişti.

9 filmin yarışacağı yarışmanın jürisinde Tuba Büyüküstün’ün yanı sıra; UNICEF’in Türkiye temsilcisi Philippe Duamelle ile Parazit, ABD’li film eleştirmeni ve yazar Darcy Paquetde yer alacak.

AKADEMİ ÜYESİ ‘AYNI GEMİDE’

8 filmin yarışacağı Aynı Gemi Kısa Film Yarışması’nın jürisinde ise yönettiği ikinci kısa filmle Oscar adayı olan ve 2018’de Akademi üyeleri arasına katılan İranlı senarist ve yönetmen Farnoosh Samadi, Avusturyalı kültür yöneticisi ve küratör Marija Milovanovic, Hollandalı festival satış ve dağıtım şirketi sahibi, aynı zamanda festival stratejisti Wouter Jansen bulunuyor. UNICEF Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda ‘En İyi Kısa Metraj Film’e 5 bin, Aynı Gemi Kısa Film Yarışması’nda ‘En İyi Kısa Metraj Film’e bin Avro ödül verilecek.

REZERVASYONLAR BU GECE BAŞLIYOR!

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 14-21 Haziran’da çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği, 50’den fazla filmin gösterileceği festivalde filmleri izlemek için rezervasyonlar ise bu gece yarısından sonra başlıyor. Tüm filmlerin ücretsiz olarak gösterileceği festivalde sinemaseverlerin www.festivalscope.com sitesine üye olması ve sınırlı sayıda gösterim için rezervasyon yaptırması gerekiyor.24 saat rezerve edilebilen filmler izlenmediğinde listeden silinerek bilet bir başka sinemasever için yeniden aktifleştiriliyor.

AÇILIŞ TÖRENİ YARIN SAAT 20.00’DE!

Dünyanın en geniş katılımlı ve kapsamlı tematik film festivali olarak ilk kez düzenlenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nin yarın gerçekleştirilecek açılışında yine dünyada bir ilk yaşanacak. Gaziantep’te yapılması planlanan ancak salgın nedeniyle ertelenen festivalin açılış ve kapanış törenleri, fotoğraf gerçekliğine en yakın görüntüyü sunan gerçek zamanlı 3D sanal stüdyoda gerçekleştirilecek.

‘Artırılmış gerçeklik’ teknolojisiyle açılış sanal olarak Gaziantep’teki tarihi Mecidiye Han, 21 Haziran’daki kapanış ise İngiltere’deki Stonehenge Anıtı ile Göbeklitepe’nin dijital olarak harmanlanmasıyla oluşturulan sanal sahnede düzenlenecek. Böylece dünyada ilk kez uluslararası bir etkinlik ‘artırılmış gerçeklikle’ izleyiciyle buluşmuş olacak. Törende çok önemli isimler gecenin sürprizi olacak. Oscarlı bir oyuncuya ‘Onur Ödülü’, bir başka oyuncuya ise ‘Sınırsız İyilik Ödülü’ verilecek.

Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nin açılış töreninde ‘göçün sesi’ de sahne alacak. Dünyanın dört bir yanından 20’den fazla sanatçının dijital olarak bir araya geldiği ve Gaziantep Yolunda türküsünü özel enstrümanlar ile seslendirdiği performans, açılış gecesinde izleyici ile buluşacak.

Bugün (14 Nisan) akşam Saat 20.00’de başlayacak Uluslararası Göç Filmleri Festivali Açılış Töreni, CNN Türk’ten canlı yayınlanacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.