TSYD Bursa Şubesi Gençlik Kupası’nda heyecan başladı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bursa Şubesi’nin gerçekleştirdiği 19 Mayıs Gençlik Kupası’nda heyecan başladı. İlk gün karşılaşmaları büyük coşkuya sahne olurken, centilmenlik ön plandaydı.

BURSA (İGFA) – TSYD Bursa Şubesi’nin hayata geçirdiği Gençlik Kupası’nda şölen resmen start aldı. Dikkaldırım Spor Tesisleri’nde düzenlenen organizasyona TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, organizasyon sorumlusu Mehmet Şengeldi, takım temsilcileri ile aileler katıldı.

GENÇLİK ATEŞİ YANDI

Karşılaşmalar öncesinde dostluk rüzgarları esti. Sporculara başarılar dileyen TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, dernek olarak amaçlarının gençlerin daha fazla spor yapması için çalışmak olduğunu kaydederken, “ Bursa’nın ciddi bir potansiyeli var. Bu tarz organizasyonlarla birlikte bunu geniş kitlelere yaymayı hedefliyoruz. Destekçimiz olan Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkürlerimizi iletiyoruz” açıklamasında bulundu.

U9 KUPASI MÜJDESİ

Organizasyon Sorumlusu Mehmet Şengeldi de Gençlik Kupası’nda Bursa’nın çok önemli kulüplerinin yarıştığını vurgularken, “Bursaspor, Yıldırımspor, Arabayatağı Spor, Zaferspor, Gülbahcespor, Genç Sarayspor, Hüdavendigar Dikkaldırımspor, Hüdavendigar Kartalspor, Hacivat Gençlerbirliği, Hürriyetspor, Nilüfer Beşevlerspor ile Nilüfer Çamlıca Gençlikspor gibi kulüplerden 500 sporcu katılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Daire Başkanı Nurullah Yıldız, TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, tesislerini beklentisiz bize açan Hüdavendigar Dikkaldırım Spor Kulübü başkanı Mehmet Yeti, turnuva statüsü ve fikstür dizaynında destek veren futbol il eski temsilcisi Cem Gençoğlu, Halil İbrahim Toy ile Seval Şengeldi hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Eski sporcu ve resmi hakemlerden Süreyya ve Nurdan Temel hocalarım müsabakalar da hakem olarak görev alıyor” dedi. Mehmet Şengeldi ayrıca Gençlik Kupası’nın ardından 2013-2014 doğumlu çocukların oynayacağı geniş kapsamlı bir U9 organizasyonu yapılacağını da sözlerine ekledi.

KEYİFLİ MÜCADELELER

Kupanın ilk maçında A Grubu’nda Bursaspor ile Nilüfer Beşevlerspor karşı karşıya geldi. Mücadele Yeşil Beyazlıların 6-1’lik üstünlüğüyle sona ererken, goller Bertuğ Özkale, Ege Kaan Akman, Ömer Bartu Kanalıcı, Murat Tuğra Ayvaz, Aptullah Yiğit Polat ve Arda Hoşçakal’dan geldi. Beşevler temsilcisinin tek golünü ise Eray Acar kaydetti. Günün ikinci müsabakasında Yıldırımspor, Hacıvat Gençlerbirliği ile mücadele etti.

Yıldırımspor sahadan Kemal Efe Bilen (2), Mehmet Kerem Demirci ve Buğra Çakır’ın golleriyle 4-0’lık galibiyetle ayrıldı. Yıldırımspor bu maçın ardından Nilüfer Beşevlerspor’u da 5-1’lik skorla geçti. Hamza Aşçı’nın hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçta Yıldırımspor’un diğer golleri Onur Koçak ve Cemal Ten’den geldi. Nilüfer Beşevlerspor’un golünü ise Enes Efe Dinç kaydetti. Karşılaşmanın hemen ardından oynanan müsabakada Bursaspor- Hacivat Gençlerbirliği’ni Ömer Bartu Kanalıcı ve Murat Tuğra Ayvaz’ın sayılarıyla 2-0 yendi.

Grubun iddialı iki takımı Yıldırımspor ile Bursaspor arasındaki maçta ise takımlar Arda Salar ve Kemal Efe Bilen’in karşılıklı golleriyle berabere tamamlandı. Grubun son maçında Hacıvat Gençlerbirliği ile Nilüfer Beşevlerspor karşılaştı. Nilüfer Beşevlerspor mücadeleden Fahrettin Zorlu ve Abdullah Oğuz Othan’ın golleriyle 2-1 galip ayrıldı. Hacıvat Gençlerbirliği’nin golü Yusuf Berat Sarı’dan geldi. Yoğun geçen müsabakalar sonunda Yıldırımspor A Grubu’nu lider tamamlayarak finale yükseldi.

B ve C Grubu karşılaşmaları ile final grubu maçları ise 4-5 Haziran tarihlerinde Dikkaldırım Spor Tesisleri’nde oynanacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.