Tsunami uyarısı yapıldı! Yeni Zelanda’da 7,3 büyüklüğünde deprem!

Yeni Zelanda’da 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapılırken dalgaların 300 kilometre uzaklığa ulaşabileceği belirtildi.

Yeni Zelanda’nın Gisborne bölgesi açıklarında 7,3 büyüklüğünde deprem oldu. Şiddetli sarsıntının sonrasında Tsunami uyarısı yapıldı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezinin (USGS) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem, Kuzey Adası’ndaki Gisborne bölgesine 238 kilometre mesafede, okyanusta meydana geldi.

ABD Tsunami Uyarı Sistemi, 10 kilometre derinlikte oluşan şiddetli depremin ardından tsunami uyarısı yaptı. Dalgaların 300 kilometre uzağa kadar erişileceği belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.