Truva dizisi geliyor

2018 yılı tüm dünyada “Troya Yılı” ilan edildi. BBC ve Netflix de ortak bir proje için bir araya gelerek ‘Troy, Fall Of a City’ adlı tarihi diziyi hazırladı.

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20.yılı sebebiyle 2018 yılı tüm dünyada “Troya Yılı” ilan edildi. Türkiye’nin dünyaya da duyurduğu “2018 Troya Yılı”nın hemen ardından BBC ve Netflix de ortak bir proje için bir araya geldi. ‘Troy, Fall Of a City’ adı verilen tarihi dizi, Troya Yılı’nda, Troya’nın tüm dünyadaki etkisini vurguluyor. İngiliz, Amerikan ortak yapımda dünyaca ünlü yıldızlar David Gyasi, Hakeem Kae-Kazim, Louis Hunter gibi isimler yer alırken Anadolu’nun kadim değeri olan Troya tarihi tüm yönleriyle ele alınıyor.

DÜNYAYA TANITILIYOR!

Öte yandan tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan, tarih boyunca kültürlerin köprüsü olmuş, dünyanın en önemli antik kentlerinden Troya, Çanakkale Valiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla tüm dünyaya tanıtılıyor.

Şu an için yurtdışında yayımlanması planlanan dizinin çekimlerinden görüntü.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.