Trump’ın tweeti sonrası, Dolar son üç ayın en düşük seviyesini gördü

Dün 5,65’lere kadar yükselen dolar, Trump’ın Twitter’dan yaptığı açıklama sonrası 5,50 seviyesine kadar indi. 11.30 ittibarıyla 5,4515 ile 9 Ağustos tarihinden beri en düşük seviyesine ulaşan dolar şu sıralar 5,46 TL’den, euro ise 6,25 TL’den işlem görüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni vergi indirimlerini açıklamasının ardından 5,48-5,50’li seviyelerden 5,62 seviyesine fırlayan dolar Trump’ın Twitter’dan yaptığı Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ticaret ve Kuzey Kore üzerine uzun ve iyi bir görüşme yaptığını açıklamasının ardından düşüş eğilimine geçti. Trump’ın açıklaması öncesi 5,56 civarında hareket eden dolar açıklama sonrası 5,50 seviyesine kadar indi. 11.30 ittibarıyla 5,4515 ile 9 Ağustos tarihinden beri en düşük seviyesine ulaşan dolar şu sıralar 5,46 TL’den, euro ise 6,25 TL’den işlem görüyor.

blank

TL’DEKİ DEĞER KAZANCI YÜZDE 1,5’A YAKLAŞTI

Dolar/TL’de başlayan yükseliş dün 5,65 seviyesine kadar devam etse de bu hareket kalıcı olmadı. TL’deki değer kazancı yüzde 1,5’e yaklaşırken gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde yüzde 0,7 ila yüzde 2 civarı değer kazancı yaşanıyor.

PİYASALARIN GÖZÜ ENFLASYON VERİSİNDE

Piyasalar, pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon verisini bekliyor. İzlenen bir diğer konu ise ABD’nin İran’ın petrol ihracatını sınırlamaya yönelik 5 Kasım’da devreye alacağı yaptırımlarının Türkiye’yi nasıl etkileyeceği. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Washington’un İran’a ham petrol ihracatına yönelik yaptırımlarla azami baskı uygulamak istediğini ancak petrole bağımlı olan dost ve müttefik ülkelere zarar vermek istemediğini söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.