Trump’ın gizli belgeleri arasında ne var? Elinde tutmak için her şeyi yapmış

Hakkındaki davalarla gündemden düşmeyen Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki malikanesinden çıkan “gizli belgeler” soruşturmasında, eski başkanın, belgeleri elinde tutmak için çok çaba sarf ettiği ve yetkililerin uyarılarına rağmen belgeleri tutmaya çalıştığı tespit edildi. Bu bulgular doğrultusunda belgelerin içeriği de merak konusu oldu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki malikanesinden çıkan “gizli belgeler” soruşturması devam ediyor. Yaşanan son gelişmeye göre, Trump tarafından “muhtemel engelleme”ye işaret eden yeni deliller bulundu.

Washington Post, soruşturmadan bazı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Adalet Bakanlığı ve FBI müfettişlerinin Trump’ın eski yardımcısının e-mail ve telefon mesajlarından ortaya çıkarılan yeni kanıtlar üzerinde çalıştığını yazdı.

Haberde, Trump’ın, Beyaz Saray’daki görevinden sonra Florida’da da bir süre kendisi ile çalıştıktan sonra geçen yıl işten ayrılan yardımcısı Molly Michael’ın eski başkan ile yaptığı yazışmaların soruşturma kapsamında Mar-a-Lago’daki kritik zamanlar için ayrıntılı bilgiler sağladığı ifade edildi.

BELGELERİ EVDEN KAÇIRMAK MI İSTEDİ?
Soruşturmayı yürüten müfettişlerin, ortaya çıkan yeni delilleri, Trump’ın elindeki gizli belgeleri tutma konusunda resmi talep ve faaliyetlere yönelik “muhtemel engelleme” açısından değerlendirdikleri aktarıldı.

Söz konusu kaynakların, Trump’ın, gizli belgeleri iade etmesi yönünde resmi çağrı yapıldıktan sonra malikanesindeki bazı kutulara bizzat inceleme yaptığı, şahitlerin beyanları ve güvenlik kayıtlarına göre içinde belgeler bulunan bazı kutuları malikane dışına çıkarmasından şüphelenildiğini aktardığı ifade edildi.

Bazı delillerin ayrıca, Trump’ın, avukatları ve danışmanları ile belgeleri nasıl tutabileceği yönünde tavsiye beklediğini gösterdiği, bu bağlamda eski başkanın, yetkililerin Mar-a-Lago’daki tüm gizli materyalleri toplamasını kasten engellemeye çalışıp çalışmadığının incelendiği vurgulandı.

Son bulguların ardından belgelerin içeriği kamuoyunda da merak konusu oldu.

NE OLMUŞTU?
Trump’ın Florida’daki evi, 8 Ağustos 2022 sabahında “gizli belgeler” soruşturması için FBI ajanları tarafından basılarak aranmıştı.

Trump, baskını ve hakkında devam eden soruşturmaları “siyasi” olarak nitelerken, özellikle Mar-a-Lago’dan alınan belgelerin “bağımsız bir hakem veya özel bir hakim” tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.