TRT’nin 19 Mayıs skandalı 3 programda da sürmüş!

TRT’de soruşturma başlatılan skandal hata ile ilgili dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı.

TRT Haber’de Oya Eren’in sunumuyla ekrana gelen ‘Dün Bugün’ programında görülen ‘19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı’ grafiği ile ilgili bugün yeni detaylar ortaya çıktı.

TRT’nin özür dileyip, soruşturma başlattığı hatanın sadece Dün Bugün programıyla sınırlı olmadığı, geceden itibaren saatlerce bu şekilde izleyiciye verildiği anlaşıldı.

SKANDAL ÜÇ DEFA TEKRARLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda TRT Haber ekranlarında üç kez aynı skandal göz göre göre yaşandı. İlk olarak Fuat Kozluklu’nun sunduğu saat 23.00’de başlayan Gece Bakışı adlı programda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı karıştırıldı. Bu durum saat 02’ye dek devam etti. Kozluklu’nun arka planında kalan dijital panoda “19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı” yazıldı.

Spiker Sezen Yüce’nin sunduğu 02’de başlayan ve saat başı haber bültenleri boyunca sabaha dek devam eden skandal yayın saat 06.00’da start alan Oya Eren’in sunduğu ‘Dün Bugün’ adlı programda da tekrarlandı.

TRT Haber’in bu tarihi skandal hatası sosyal medyada büyük tepki çekerken, Habertürk ve Haber Global televizyonlarında da büyük eleştiri konusu oldu.

Sosyal medyanın bir numaralı konusu haline gelen büyük hata sonrası TRT yönetiminden yapılan yazılı açıklamada grafiği hazırlayan ve yayınlayan personeller hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

blank
Fuat Kozluklu
Sezen Yüce
Oya Eren
Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.