TRT ortak yapımı Kapan 41.Moskova Uluslararası Film Festivali’nde finalde

Sanatın her alanında yaptığı çalışmalar ile sanata ve sanatçıya katkı sağlayan TRT, başarılarına bir yenisini daha ekledi. TRT’nin ortak yapımcısı olduğu KAPAN filmi 18-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 41.Moskova Uluslararası Film Festivali’nde finalde yarışacak.

TRT bu sene ortak yapımcısı olduğu 9 film ile ulusal ve uluslararası festivallerde yarışacak.

TRT ortak yapımları festival yolculuğuna Moskova Film Festivali ile başladı ve ilk müracaat ettiği festivalde ana yarışmaya katılma hakkı kazanmış oldu. Filmin yönetmeni Seyid Çolak Kapan projesiyle
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmen’ desteği almıştı.

blank

Bir ada, beş balıkçı ve vahşi bir kurt!

Yönetmenliğini Seyid Çolak’ın üstlendiği, senaryosunu ise Güven Adıgüzel ile Seyid Çolak’ın birlikte kaleme aldığı film; bir adada yaşayan beş balıkçının, aralarından birinin nedeni bilinmeyen bir şekilde ortadan kaybolmasıyla değişime uğramasını konu alıyor. Adaya nereden geldiği belli olmayan bir vahşi kurdun yavrulaması ise balıkçılar için yeni bir gerilime sebep oluyor.

Çekimleri Mada Adası, Ardahan Çıldır Gölü, Beyşehir Gölü, Isparta Yukarıtırtar Köyü’nde gerçekleşen film izleyicilere görsel bir şölen de sunuyor.

KAPAN’nın genel hikayesi ve künyesi ise şöyle;

Bir adada yaşam süren beş balıkçı arkadaşın tek düze giden hayatları aralarından birisinin nedeni bilinmeyen bir şekilde ortadan kaybolmasıyla değişime uğrar. Üstelik nereden geldiği bilinmeyen vahşi kurdun adada yavrulayıp, kendine yaşam alanı açmaya çabalaması da arkadaşlar arasında gittikçe yükselen bir gerilime neden olur.

YouTube video

Künye:
Yönetmen: Seyid Çolak
Senaryo: Güven Adıgüzel – Seyid Çolak
Ortak Yapımcı: TRT

Oyuncular:
Yakup: Onur Dilber
Asiye: Münibe Millet
Turan: Serkan Altıntaş
Nuran: Yasemin Girgin
Mehmet: Sami Aksu
Hatice: Güliz Oktar
Halit: Yüksel Akça
Kadir: Fatih Gühan
Mühendis: Mustafa Toprak, Halil İbrahim Uzun, Tolga Günhan
Muhtar: Birol Cürgül

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.